1 с.л. зехтин
3 скилидки чесън, счукани или смлени
500 мл. зеленчуков бульон
2 чаши бейби спанак или рукола (по желание)
110 гр. сирене тип Фонтина, Грюер или Чедър (може и кашкавал)
4 резена пълнозърнест хляб или хляб със семена
1/4 чаша нарязан пресен босилек или магданоз
черен пипер и сол на вкус
В тенджера загрейте зехтина, добавете чесъна и задушете, докато стане златист (не кафяв!). Прибавете бульона и оставете да къкри на бавен огън. Междувременно настържете сиренето (кашкавала - получават се около 2 ч.ч.).
Щом сте готови да поднесете супата, запечете хляба и след това натрошете всяка филия на хапки. Поставете хлебните хапки в купички за супа. Ако използвате спанак/рукола, покрийте хляба с около 1/2 ч.ч. (1 шепа) спаначени листа. Отгоре разпределете настърганото сирене. Поръсете с босилека/магданоза и черния пипер. Сипете по 1 ч.ч. горещ бульон във всяка купичка и поднесете супата веднага!