![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
2 чаши захар
1 3/4 чаша брашно
3/4 чаша какао на прах
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
2 яйца
1 чаша прясно мляко
1/2 чаша олио
2 ч.л. екстракт ванилия
1 чаша преварена вода
За глазурата:
3/4 чаша масло
1 1/2 чаша какао на прах
5 1/3 чаши захар
3/4 чаша прясно мляко
1 ч.л. екстракт ванилия
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете и набрашнете 2 тавички или форми за торта.
В купа сложете захарта, брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта. Добавете яйцата, млякото, олиото и ванилията и разбийте с миксер за окол 3 минути. Постепенно добавете водата. Разпределете смесата в двете форми.
Печете около 30 - 35 минути в загрятата фурна (ако е необходимо - намалете я малко). Щом извадите готовите блатове, оставете ги да изстинат 10 минути.
За глазурата: разбийте маслото с миксер, докато стане на пухкав крем. Добавете какаото и захарта, заедно с млякото и ванилията. Бийте, докато съставките се хомогенизират.
Съединете двата блата с част от глазурата, а с остатъка украсете отгоре и отстрани.