Зашеметяващи, апетитни, пухкави и много ароматни - това са вкусните кифлички с ябълки от днешната ни рецепта. Те са лесни за приготвяне и резултатите са изненадващо добри. Днес ще ви издадем рецептата на неописуемо вкусните ябълкови рулца :
Вкусни ябълкови кифлички
Продукти:
20 гр. прясна мая
3 ч. л. брашно + 500 гр.
300 мл мляко
1 с. л.
45 гр. царевично нишесте
12 гр. ванилова захар (или 2 пак.ванилия)
щипка сол
1 яйце
1 с. л. растително масло
3 ябълки
1 с. л. канела
70 гр. масло
150 гр. кафява захар (може да използвате обикновена бяла)
Приготвяне:
Разтворете прясната мая в 300 мл топло прясно мляко. Добавете 1 с.л. захар и 3 с.л. брашно, разбъркайте. Покрийте с кърпа и оставете за 10-15 минути, за да се активира маята.
Счупете яйце в купата. Изсипете 500 гр. брашно, нишесте, ванилова захар (или ванилия), щипка сол. Замесете внимателно леко лепкаво тесто. Оставете под кърпа за 30 минути на топло място.
Обелете ябълките и семките, нарежете на филийки. Разделете тестото на две части. Разточете всяка на пласт и нарежете на дълги ленти. Намажете отгоре с меко масло.
Поръсете с кафява или обикновена захар, както и с канела. Разпределете резените ябълки, навийте лентите на рулца.
Прехвърлете във форма, намазана с 1 с.л. растително масло. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
Много меки, вкусни, пухкави кифлички - с аромат и вкус на ябълка и канела!