Елементарен начин да получите надути картофи с хрупкава кожичка във фурната
31 Май 2021
2020
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Този картоф е достоен заместител на добре познатите пържени картофи. Децата обичат, когато хрупкавата кожа се напуква с пращене.
В същото време готвенето не отнема много време.
Съставки:
- десет малки картофа;
- малко сол;
- масло
Подготовка:
- Измийте картофите и го нарежете наполовина.
- Поръсете всяка половина със сол.
- След това разтрийте картофите с плоските страни, докато се образува сок.
- Поставете парчетата картофи, нарязани нагоре, върху лист за печене, покрити с хартия за печене. Поради солта картофите се надуват по време на печене.
- Печете на 180 градуса за около 50 минути.
- След това изключете фурната и оставете картофите за още 20 минути.
- Преди сервиране картофите се намазват с разтопено масло.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари