Елементарен ябълков сладкиш с перфектен вкус и чуден аромат
5 Април 2016
32042
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лесен сладкиш и то само от сухи съставки - ябълките са тези, които го правят изключително вкусен и сочен. Опитайте!
1. Обелете и настържете ябълките. Всички останали съставки (с изключение на маргарина) разбъркайте хубаво в купа.
2. В намазнена и набрашнена тавичка с диаметър 26 см сложете една трета от сухата смес, а отгоре разпределете половината от ябълките. След това покрийте с втората част от сухата смес и отново пласт настъргани ябълки. Отгоре нанесете последната третина от сместа с грис и накрая залейте всичко хубаво с разтопено масло (маргарин).
3. В тестото оформете малки дупки, за да попие маслото, и печете на 200 градуса около 30 минути. Охладения сладкиш по желание поръсете с с канела и пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари