100 милилитра вода
100 милилитра прясно мляко
110 грама масло
150 грама пшенично брашно
2 яйца
100 грама кашкавал
1 чаена лъжица настъргано индийско орехче
щипка сол
4 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън
магданоз/копър
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера млякото, водата, солта и маслото, нарязано на кубчета.
Поставете съда на котлона,за да кипне сместа и маслото да се разтопи напълно.
Веднага след това изсипете брашно и бъркайте, без да сваляте от котлона, докато се получи гладка консистенция.
Продължавайте да бъркате, тестото трябва да започне да се отделя от стените и дъното на съда. Изчакайте да изстине 1 - 2 минути.
Настържете кашкавала.
Прехвърлете тестото в купа и започнете да разбивате с миксер.
Трябва да се получи гладко еднородно тесто без бучки.
Следва да добавите настъргания кашкавал и индийското орехче. Разбъркайте добре.
Сложете на дъното на тавата хартия за печене, загребвайте с помощта на лъжица от тестото и оформете малки топчета, които подредете в тавата на разстояние около 3 см едно от друго.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 20 минути.
През това време направете соса. Смесете зехтина, намачкания с преса чесън и нарязания магданоз.
Намажете крокетите със соса (използвайте четка) и поднесете.
Добър апетит!