ВАРЕНА торта - бъркаш всичко в тенджерата и после само ядеш! Без цапане, невероятен вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ВАРЕНА торта - бъркаш всичко в тенджерата и после само ядеш! Без цапане, невероятен вкус:
ВАРЕНА торта - бъркаш всичко в тенджерата и после само ядеш! Без цапане, невероятен вкус:
8717
ВАРЕНА торта - бъркаш всичко в тенджерата и после само ядеш! Без цапане, невероятен вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Простата торта по тази рецепта ще се хареса на всички.  Перфектен десерт , който ако веднъж опитате, вярваме, че ще правите често. Всички съставки се слагат в една тенджера, поради което е толкова проста и перфектна за тези, които нямат опит, но все пак искат да направят вкусна и красива торта . Ето как да си приготвите и вие Варена торта в тенджера :

Варена торта в тенджера

Продукти: 

1 литър прясно мляко

3 пакетчета пудинг с вкус на шоколад

5 супени лъжици захар или на вкус

 250 г масло или маргарин

300 г бисквитки

банани

250 г шоколад за готвене

250 мл сладка сметана

форма за печене с размери 34x23 см (или приблизително)

Начин на приготвяне:

Сложете млякото и пет супени лъжици захар в тенджера (или захар по ваш вкус). След това добавете шоколадовия пудинг и разбийте добре с бъркалка, докато се разтопи в млякото и не останат бучки.

След това сложете тенджерата на огъня и варете пудинга при непрекъснато бъркане. След като заври, намалете температурата и варете, докато се сгъсти. Пудингът трябва да е със средна плътност, не прекалено гъст или рядък.

Докато е горещ, добавете нарязаното на по-малки парчета масло в пудинга, след което разбъркайте, докато се разтопи и се инкорпорира в пудинга. Когато сместа е гладка, докато е още гореща, се добавят начупени бисквитки.

начупени бисквити

Може да начупите бисквитките с ръка или да ги притиснете с нещо тежко, докато са в пакета, за да се натрошат. След това разбъркайте добре с лъжица или шпатула, така че бисквитките да се разпределят равномерно в пудинга.

След като разбъркате сместа, я оставете настрана да се охлади леко, около пет минути. През това време може да приготвите купата или формата, в която ще изсипете сместа. Изберете сами размерите на формата. Използвам правоъгълна форма с подвижен обръч.

Ако изберете съд, който няма подвижен обръч, тогава е най-добре да го покриете с прозрачно фолио, за да извадите по-лесно сладкиша. Ако решите да го обърнете, тогава най-добре ще е да наредите бисквити отгоре, които след обръщането ще бъдат основата на тортата.

торта бисквити

След като разпределите равномерно половината от сместа и я изравните, наредете отгоре нарязани (узрели) банани или друг плод по ваш вкус. Това могат да бъдат горски плодове, като ягоди, малини, боровинки и пр.

Аз използвах 4 банана, нарязани по дължина, наполовина.

бисквитена торта с банани

Разпределете втората половина от сместа върху бананите или плодовете по ваш избор, запълнете празнините и изравнете повърхността. Оставете тортата да изстине първо на стайна температура и след това в хладилник.

Може да я оставите и така, без никакви добавки, но ще изглежда още по-добре, ако полеете отгоре с шоколадова глазура. Загрейте сметаната на слаб огън, като внимавате да не заври, след това добавете шоколада и разбъркайте, докато се разтопи. 

торта с глазура

елементарна бисквитена торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft