Простата торта по тази рецепта ще се хареса на всички. Перфектен десерт , който ако веднъж опитате, вярваме, че ще правите често. Всички съставки се слагат в една тенджера, поради което е толкова проста и перфектна за тези, които нямат опит, но все пак искат да направят вкусна и красива торта . Ето как да си приготвите и вие Варена торта в тенджера :
Варена торта в тенджера
Продукти:
1 литър прясно мляко
3 пакетчета пудинг с вкус на шоколад
5 супени лъжици захар или на вкус
250 г масло или маргарин
300 г бисквитки
банани
250 г шоколад за готвене
250 мл сладка сметана
форма за печене с размери 34x23 см (или приблизително)
Начин на приготвяне:
Сложете млякото и пет супени лъжици захар в тенджера (или захар по ваш вкус). След това добавете шоколадовия пудинг и разбийте добре с бъркалка, докато се разтопи в млякото и не останат бучки.
След това сложете тенджерата на огъня и варете пудинга при непрекъснато бъркане. След като заври, намалете температурата и варете, докато се сгъсти. Пудингът трябва да е със средна плътност, не прекалено гъст или рядък.
Докато е горещ, добавете нарязаното на по-малки парчета масло в пудинга, след което разбъркайте, докато се разтопи и се инкорпорира в пудинга. Когато сместа е гладка, докато е още гореща, се добавят начупени бисквитки.
Може да начупите бисквитките с ръка или да ги притиснете с нещо тежко, докато са в пакета, за да се натрошат. След това разбъркайте добре с лъжица или шпатула, така че бисквитките да се разпределят равномерно в пудинга.
След като разбъркате сместа, я оставете настрана да се охлади леко, около пет минути. През това време може да приготвите купата или формата, в която ще изсипете сместа. Изберете сами размерите на формата. Използвам правоъгълна форма с подвижен обръч.
Ако изберете съд, който няма подвижен обръч, тогава е най-добре да го покриете с прозрачно фолио, за да извадите по-лесно сладкиша. Ако решите да го обърнете, тогава най-добре ще е да наредите бисквити отгоре, които след обръщането ще бъдат основата на тортата.
След като разпределите равномерно половината от сместа и я изравните, наредете отгоре нарязани (узрели) банани или друг плод по ваш вкус. Това могат да бъдат горски плодове, като ягоди, малини, боровинки и пр.
Разпределете втората половина от сместа върху бананите или плодовете по ваш избор, запълнете празнините и изравнете повърхността. Оставете тортата да изстине първо на стайна температура и след това в хладилник.
Може да я оставите и така, без никакви добавки, но ще изглежда още по-добре, ако полеете отгоре с шоколадова глазура. Загрейте сметаната на слаб огън, като внимавате да не заври, след това добавете шоколада и разбъркайте, докато се разтопи.