" Диетоложката на звездите ", както стана известна у нас, д-р Енджи Касабие , разработи нов и иновативен начин на отслабване . Самата тя разкри подробности за метода в интервю за „Уикенд“.
Енджи Касабие твърди, че хората не увеличават теглото си, защото се хранят с големи количества. Проблемът се ражда от психиката, която дава отражение на вътрешните органи, заети с храната – стомах, черва, черен дроб, отговорни за прчистването на организма.
Диетологът Касабие прави извода, че ние боледуваме и умираме, защото нашите органи се изхабяват, дори загниват и водят до смърт. Ето защо специалистката е съсредоточила своето внимание върху чистотата на храната, която води и до чистота на органите. Това, разбира се, не означава да караме само на сокчета, кълнове и корени.
Трябва да се храним бавно, да изпитваме истинско удоволствие от всяка хапка, да дъвчим повече и, разбира се, да приемаме храната с естетика, от красиви блюда. Иначе казано, човек се храни и с очите и затова трябва да възпита у себе си естетика в начина на хранене.
„Всички диети, правени досега, са грешни и са водели до крайности“ – убедена е Енджи Касабие.
Източник: „Уикенд“