Енергийна салата с тиква и семена

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Енергийна салата с тиква и семена
Енергийна салата с тиква и семена
admin
Добавена от: admin
10995
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч. ч. тиква, нарязана на кубчета
 зехтин
 морска сол, фино смляна
12 малки червени лукчета, обелени
2 ч. ч. сварен кафяв ориз
⅓ ч. ч. слънчогледови семки
⅓ ч. ч. олио
2 с. л. лимонов сок
¼ ч. л. сол
1 с. л. мед
2 с. л. топла вода
½ чаша магданоз, ситно нарязан

Фурната се загрява на 190° С с вентилатор.
Тиквата се слага в съд с капак, добавят се щедро количество зехтин, няколко щипки морска сол и се разтръсква добре. Подрежда се в тава върху хартия за печене. Лукът се разбърква с малко зехтин, поръсва се със сол и се подрежда в друга тава с хартия. Тиквата и лукът се пекат заедно във фурната около 45 мин., или докато апетитно покафенеят и се карамелизират. Хубаво е и тиквата, и лукчетата да се обърнат 1-2 пъти, за да могат да се зачервят от всички страни.
Междувременно се приготвя дресингът. С блендер се пюрират слънчогледовите семки, олиото, лимоновият сок, солта и медът. Ако е необходимо, може да се добави малко топла вода, за да се разреди. Слагат се ⅔ от магданоза и се разбърква.
В голяма купа се смесват свареният ориз и ⅔ от дресинга. Прибавят се запечените лукчета и внимателно разбърква един-два пъти. Изсипва се в красива чиния и отгоре се подреждат парченцата тиква. Гарнира се с останалата част от соса и стръкчета магданоз.

По желание (и ако не постите) салатата може да се залее и със сос от синьо сирене или кисела сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft