10-12 тортили
250 г пилешко или пуешко месо (варено, грил, пържено)
3-4 домата
1 зелена люта чушка
150 г настърган кашкавал
200 мл кисело мляко
1 ч л масло
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
масло
сол на вкус
Тавата за печене се намаслява.
Доматите се почистват от кожата и се нарязват на кубчета.
Задушават се заедно с нарязаната люта чушка.
Прибавя се нарязан на ситно лук и чесън.
След 1-2 минути се прехвърля в блендър и се пюрира.
Отново се връща в тенджерата (тиган) и се посолява и се подправя с черния пипер.
Прибавят се подправки на вкус.
Кипва се и се оставя да се сгъсти малко.
Във всяка тортила се поставя по една лъжица сос.
Прибавя се лъжица кисело мляко, нарязано месо, лют пипер (по желание) и се поръсва с кашкавал.
Тортилите се свиват на тръбичка или друга форма и се поставят в намаслена тава.
Отгоре се поливат с останалото кисело мляко и се поръсват с малко кашкавал.
Пекат се в предварително загрята фурна на 250 с около 10-15 минути.