Есенен деликатес: десерт с тиква и деликатен млечен слой - престъпление е да не опитате тази вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Есенен деликатес: десерт с тиква и деликатен млечен слой - престъпление е да не опитате тази вкусотия!
Есенен деликатес: десерт с тиква и деликатен млечен слой - престъпление е да не опитате тази...
567
Източник: За Жената
Есенен деликатес: десерт с тиква и деликатен млечен слой - престъпление е да не опитате тази вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невъзможно е да си представим есента без ястия от тиква, затова искаме да споделим рецепта за прекрасен десерт, който всяка домакиня трябва да приготви. Този десерт съчетава идеално деликатен млечен пудинг с наситен тиквено-портокалов слой.

Лесен за приготвяне и със съставки, които са познати на всички, този десерт ще ви помогне лесно и вкусно да разнообразите есенния си хранителен режим. Ето необходимите продукти за нашия Есенен деликатес с тиква и млечен крем :

Есенен деликатес с тиква и млечен крем

Необходими съставки:

  • мляко - 500 ml;
  • кондензирано мляко - 150 ml;
  • тиква - 500 гр;
  • портокал - 1 брой;
  • екстракт от ванилия - 0,5 ч.л.;
  • царевично нишесте - 60 g;
  • захар - на вкус;
  • агар-агар - 25 гр.

Приготвяне:

За млечния слой:

В тенджера с дебело дъно смесете мляко, кондензирано мляко и ванилов екстракт. Добавете царевично нишесте и разбъркайте добре съставките, докато не останат бучки. Загрейте млечната смес на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Прехвърлете готовия пудинг в стъклен съд, загладете повърхността и оставете докато изстине напълно.

млечен крем

Снимка: YouTube

Тиквен слой:

За да приготвите тиквения слой, сварете тиквата за 10 минути. Отцедете водата, добавете сока от един портокал към тиквата и пригответе тиквеното пюре с помощта на пасатор.

варена тиква

Снимка: YouTube

По желание към тиквеното пюре може да добавите захар на вкус.

Добавете агар-агар и разбъркайте добре всички съставки. Вместо агар-агар може да използвате и обикновен желатин, като съобразите количеството с това на течността, която трябва да се желира.

агар-агар в пюрето

Снимка: YouTube

Загрейте тиквеното пюре на среден огън за 5 минути при непрекъснато бъркане.

Сглобяване на десерта:

Изсипете млечния крем в подходяща форма, отгоре нанесете тиквения слой, изравнете повърхността и поставете десерта в хладилник за поне 5 часа, докато стегне напълно.

десерт с тиква

Снимка: YouTube

По желание десертът може да се допълни с карамел и ядки.

сладкиш с тиква и млечен крем

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft