Есенен десерт с тиква

вход през zajenata.bg
Есенен десерт с тиква
17724
Есенен десерт с тиква
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквата- витаминна бомба за цялото тяло, която често пренебрегваме, заради сложността й за приготвяне, а и не всеки харесва вкуса й. Но днес ще ви предложим една рецепта, която ще стане любима дори на малгучаните

Вкусните и здравословни ястия от тиква ще ви помогнат да добавите ярки цветове и настроение към мрачния есенен ден ! Онзи ден донесох дузина оранжеви красавици от село и си спомних баба ми от Кишинев, която ни забъркваше чудесни тиквени мекички в нашето детство.

В Молдова те се правят от мая или тесто за сладкиши. Пълнежът е направен от картофи, сирене, извара с зеленчуци, но от всички винаги нанй- много ми е харесвало с тиква 

Тиквата е вкусна в пържени плоски мини мекички. Ще преоткриете тиквата на вкус, ако поръсите с канела, кардамон или разбъркате с малко шоколадови стърготини

палачинка с тиква

Палачинки (мекички) пълнени с тиква на тиган

СЪСТАВКИ

700 грама пшенично брашно
250 ml прясно мляко
250 мл кисело мляко
400 гр тиква
5 супени лъжици захар
20 мл слънчогледово масло
30 г масло
4 g мая
1 щипка сол

 

ПОДГОТОВКА

Пресейте брашното, добавете сухата мая и разбъркайте.

палачинка с тиква
Смесете киселото с прясното мляко, добавете чаена лъжичка захар и щипка сол. Поставете контейнера на огъня и леко загрейте съдържанието

палачинка с тиква
Внимателно изсипете сместа с млякото в брашното.

палачинка с тиква
Замесете плътно еластично тесто, покрийте го с фолио и го оставете за 30 минути.

Настържете тиквата на по- едро ренде през това време. Добавете захар и разбъркайте.

палачинка с тиква
Извадете тестото  и го разделете на няколко маки топчета. Оформете всяко парче на тънка палачинка

Поставете 2-3 супени лъжици от пълнежа върху палачинката, залепете ръбовете като пощенски плик, както е показано на снимката.

палачинка с тиква
Разтопете масло в тиган за пържене, добавете растително масло, сложете пълнената палачинка и запържете под капак до златисто- кафяво. След като я обърнете и изпържите от другата страна, вкусотията е готова.

палачинка с тиква

Когато се сервира, мекичката може да бъде нарязана на малки парчета, може и да я оставите цяла - както пожелаете. Това ястие е вкусно, и горещо и студено. Можете да го комбинирате с чай, кафе и мляко.
Бон апетит!

Ако желаете, можете да добавите лимонена или портокалова кора в пълнежа с тиква, това ще придаде на ястието още повече аромат. Опитайте се да приготвите мекчиките с някои други пълнежи, резултатът определено ще ви хареса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft