Есенен сладкиш, които ще ви грабне от първата хапка и ще ви накара за миг да забравите за лошото време, което ни предстои

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Есенен сладкиш, които ще ви грабне от първата хапка и ще ви накара за миг да забравите за лошото време, което ни предстои
Есенен сладкиш, които ще ви грабне от първата хапка и ще ви накара за миг да забравите за лошото...
34022
Есенен сладкиш, които ще ви грабне от първата хапка и ще ви накара за миг да забравите за лошото време, което ни предстои
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта със сушени плодове е нещо разкошно и много вкусно

Предлагаме ви рецептата за торта със сушени плодове, която ще ви грабне от първата хапка. Става чудна вкусотия и се прави повече от лесно.

 

Торта със сушени плодове се прави лесно и приятно

Трябват ни 440 грама брашно, 160 грама кафява захар, 160 грама мед, 150 грама сушени кайсии, 150 грама сушени сливи, 150 грама сушени смокини, 150 грама портокалов сок, седем лъжици олио, 50 грама царевично брашно, 50 грама бели стафиди, 50 грама обелени бадеми, 50 грама орехи, една лъжичка бакпулвер, половин лъжичка канела.

 

В един голям съд си слагаме 300 грама от брашното, заедно с бакпулвера, царевичното брашно и пет лъжици олио.

Разбъркваме хубаво и доливаме портокаловия сок вътре, след което пак разбъркваме.

Взимаме една тава и я намазваме с останалата част от олиото, а после я поръсваме с 20 грама брашно. Получената смес я изсипваме в тавата и започваме да месим, докато омекне съвсем. След това покриваме тестото с една памучна кърпа и го оставяме в хладилника за около 30 минути.

 

Сушените плодове ги нарязваме на половинки и добавяме към тях девет лъжици брашно. Поставяме меда и кафявата захар в една тенджера и ги оставяме на слаб огън на котлона.

Щом започнат да врат и да се сиропират, тогава ги сипваме върху вече нарязаните плодове. Разбъркваме хубаво и оставяме да изстинат. Към охладеното вече тесто си добавяме една лъжица брашно, стафидите, канелата, орехите и бадемите. Омесваме и разделяме тестото на половина.

Намазваме една тава с две лъжици олио и я наръсваме с остатъка от брашното. Върху оризова хартия поставяме половината тесто, а над него слагаме плодовете. После затваряме с другата половина от тестото.

Накрая пъхаме тортата със сушени плодове във фурната, за да се пече за около 45 минути на температура от 150 градуса. Добре е фурната да бъде предварително загрята.

Щом тортата е готова, оставяме я да престои в хладилника, тъй като после става сто пъти по-вкусна. Непременно я опитайте през някои от почивните дни, защото си заслужава.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft