Ние, момичетата, често искаме нещо вкусно. Но страхът от натрупване на излишни килограми ни кара да се откажем от сладкото. За да не се измъчвам, намерих отлична рецепта за печене, която не вреди на фигурата ми . Овесената баница с ябълки беше истинско спасение за мен. Нискокалоричният и вкусен десерт надмина всичките ми очаквания.
Оригиналната рецепта се прави със захар за сладост. Но можете лесно да замените с мед или друг здравословен подсладител. Не се притеснявайте, че има повече ябълки от самото тесто. Това прави овесената торта много сочна и нежна. Не забравяйте да поръсите ябълките с цитрусов сок, за да не потъмнеят. Ето и рецептата
Съставки
Масло 120 гр
Захар 160 гр
Сол 1 щипка
Яйце 3 бр.
Пшенично брашно 100 g
Овесени ядки 150 гр
Бакпулвер 1 ч.л.
Канела 1 ч.л.
Ябълка 4 бр
Лимон 1 бр
Подготовка
Комбинирайте омекотеното масло със захар и сол. Разбийте с миксер в продължение на 5 минути. Добавяйте яйца едно по едно, като продължавате да разбивате, докато се получи гладка, лека паста.
Към пресятото брашно добавете овесени ядки, бакпулвер и канела. Сместа се разбърква в течната маса със силиконова шпатула, като се излива на няколко етапа. Трябва да имате меко тесто.
Обелете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Залейте леко с лимонов сок. Настържете кората от лимон и добавете към тестото. Изпратете там ябълки. Смесете добре.
Намажете 26 см тиган с масло, изсипете тестото и изравнете. Печете сладкиша във фурна, загрята до 180 градуса за 45-50 минути. Можете да проверите готовността с клечка за зъби.