Есенна крем супа
25 Ноември 2013
17275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете картофите и нарежете на кубчета. Обелете и нарежете и морковите, а карфиола накъсайте на розички. Сложете нарязаните зеленчуци в дълбока тенджера и залейте със студена вода. Оставете да заври и варете до омекване на зеленчуците под капак. Прецедете и отделете бульона. Пасирайте зеленчуците, като добавяте и по малко от бульона. Заделете половината карфиол, като го оставите цял, на розички. Овкусете с кубчето бульон, подправки на вкус и нарязания магданоз. За по-плътен вкус добавете заквасена сметана. Накрая върнете в супата сварения карфиол и разбъркайте.
Поднесете супата с крутони и изстискайте малко лимонов сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари