сокът и кората от 1 голям лимон
1/4 чаша мед
1 ч.л. прясна мащерка, смляна
1 с.л. орехово олио
1/2 ч.л. сол
1 чаша сурови орехи
2 чаша сини сливи, нарязани на кубчета
1 чаша круши, на кубчета
1/2 чаша сушени череши (или червени боровинки)
Загрейте фурната на 190 градуса. В малка купа разбийте лимоновия сок и кора, меда, мащерката, ореховото олио и солта. В друга купа разбъркайте орехите, заедно с 3 с.л. от дресинга, след това ги разстелете върху покрита с хартия за печене тавичка. Запечете ги за около 10 минути, като периодично разтръсквате тавичката, докато покафенеят и пуснат аромата си. Оставете ги настрана да се охладят и поизсъхнат.
Смесете плодовете с останалия дресинг и ги объркайте леко, за да поемат. Поръсете ги с изсъхналите вече запечени орехи и поднесете.