Тесто:
250 гр. брашно
4-5 супени лъжици пудра захар
110 гр. масло
1 жълтък
1 портокал
1 ванилова захар
Глазура:
1 белтък
180-200 гр. пудра захар
малко сол и лимонов сок
В купа се смесват брашното, захарта, солта, жълтъкът, ваниловата захар, кората на един портокал, ситно настъргана, и 2 супени лъжици сок от портокал. Омесва се меко тесто.
Тестото се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. От него след това се разточва кора с дебелина 5-7 мм и с формички за бисквитки се изрязват сладки, които се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути.
Докато като бисквитите се охлаждат, се приготвя глазурата.
В купа се слагат белтъкът, малко сол и се разбива, като постепенно се добавят пудрата захар и малко лимонов сок. Когато сместа стане гъста и лъскава, се спира с разбиването. С готовия айсинг се украсяват бисквитите - може да го шприцовате, намажете, оцветите със сладкарски боички и пр.