1 средно голяма тиква, обелена, почистена от семето и нарязана на кубчета
2 с.л. царевично брашно
50 гр. фина пудра захар - за поръсване
½ ч.л. смляна канела
50 гр. обикновено брашно
1 л. олио, за пърженето
2 с.л. пудра захар
щипка смляно индийско орехче, за украса
За тестото:
100 гр. обикновено брашно
100 гр. царевично брашно
½ ч.л. бакпулвер
300 мл. студена газирана вода
Сварете тиквата в голяма тенджера с вряща подсолена вода до омекване (обикновено 15-20 минути). Отцедете парчетата тиква и оставете да изстинат, след това намачкайте в голяма купа заедно с 2 с.л. царевично брашно, пудрата захар и смляната канела, докато се получи гладко пюре.
Загрейте олиото в дълбок тиган с дебело дъно до 180 градуса. Пригответе тестото: пресейте бакпулвера със 100 гр. обикновено брашно и царевичното брашно в голяма купа. Добавете толкова газирана вода, че да се получи меко тесто (бъркайте с телена бъркалка).
Оформете от тестото малки сплескани топчета и ги поръсете с брашно, като изтупате излишното количество. Изпържете ги на маслена баня в горещото олио - на порции, като обръщате от време на време.
Извадете готовите бухтички от тигана и оставете да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия след 2-3 минути. Подредете ги в подходящ съд, покрит с хартиени салфетки, и украсете с пудрата захар, смесена с щипка смляно индийско орехче.