Тази есен реколтата ми от сливи беше успешна Но най-много обичам, когато си приготвя сладкиш със сливи. Всички го обожават и някой дойде ли на гости винаги иска от него.
Днес ще споделим с вас, драги читателю, инструкции за приготвяне на меден сладкиш със сливи. Невъзможно е да се откъснете от него
СЪСТАВКИ
8-10 сливи
4 яйца
3 с.л.. пчелен мед
100 г захар
1,5 ч.л. бакпулвер
280 г брашно
щипка сол
ОСВЕН ТОВА
1 супена лъжица пчелен мед
1 супена лъжица вода
ПОДГОТОВКА
Пускате фурната предварително да загрява и взимате форма (приблизително диаметър 24 сантиметра) покрита с пергамент.Също така, от пергаментова хартия, трябва да изрежете страните на 4-5 сантиметра над страните на формата.
В удобен съд разбийте яйцата с щипка сол с миксер. Добавете захар и мед и продължете да разбивате още 4 минути.
Добавете бакпулвера към брашното, разбъркайте. Добавете сухите съставки към яйцата. Разбъркайте внимателно със силиконова шпатула.
Изсипете тестото върху сливите и го загладете равномерно по цялата форма. Печете във фурната, загрята до 180 градуса за 30–35 минути. Проверете готовността на сладкиша с дървена пръчка.
Охладете и след това извадете, премахнете пергамента. Обърнете върху чинията, така че сливите да са отгоре.
Смесете супена лъжица мед със супена лъжица вода. Разбъркайте и намажете тортата с медена вода.
Това е всичко, вкусният сладкиш от сливи е готов. Приятен апетит!
И за да се запознаете по-подробно с тази рецепта, гледайте видеото
Можете да приготвите такава сливова торта във фурната или в мултикукер. Можете също така да го готвите с нектарин или кайсии. Опитайте, семейството ви определено ще оцени този сладкиш!