Есенно телешко с кестени и ябълки
5 Ноември 2012
14793
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Месото се овкусява с подправките (сол, босилек, дафинов лист). Обвива с бекона, за да заприлича на руло и се завързва с конец. Ябълките се обелват и се режат на четвъртинки или кубчета. Телешкото се поставя в тава, а около него се подреждат ябълките и кестените. Добавят се медът, олиото, черния пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 180° около 45 минути. Докато се пече, се полива периодично със соса в тавата.
Месото се поднася, залято със соса от печенето или друг сос по желание. Отстрани се подреждат като гарнитура задушените в соса кестени и ябълки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари