Мойте Рецепти
тиква - настъргана на ренде - 1 кг
готови фини кори - 400 г
олио - 6-7 с.л.
захар - 1 ч.ч.
скълцани на ситно орехови ядки/може и смлени/ - 1 ч.ч.
канела - 1 ч.л.- равна
ванилия - 1 бр.
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне
Всички продукти настърганата тиква, смлените или натрошени орехи, захарта, олиото, канелата и ванилията се омешват в една голяма купа.
От корите за баница вземаме 1 лист и го прегъваме на две, вземаме от плънката и слагаме в началото на листа и по средата и навиваме на руло, подреждаме ги в намазнена тава едно до друго до свършване на листите и плънката.
Така подредените рула ги помазваме с олио и ако е останал захарен сироп от плънката с него поливаме отгоре и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 45-50 мин. до златист загар.
Така изпеченият тиквенник го ръсим с пудра захар.