Ето в какво кисна ягодите и издържат свежи до 3 седмици!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето в какво кисна ягодите и издържат свежи до 3 седмици!
2359
Снимков материал: pixabay.com
Ето в какво кисна ягодите и издържат свежи до 3 седмици!

Сигурно сте забелязали колко бързо могат да се развалят ягодите , след като ги купите. Има обаче трик, който ще ви помогне да удължите свежестта им, а всичко, от което се нуждаете, е бял оцет.

Авторите Ариел Клайн и Саманта Лефлър от Real Simple откриха този трик, който може да запази ягодите свежи до три седмици.

гнили ягоди

Смесете бял оцет с вода в съотношение 1:3 и накиснете ягодите за няколко минути.

След това внимателно ги подсушете и ги съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника.

Белият оцет е популярен консервант благодарение на своята „оцетна киселина“ – веществото, което придава на оцета неговата поляризираща, остра миризма. Когато към него се добавят плодове и други зеленчуци, тяхната киселинност също се повишава и всички останали микроорганизми се убиват в процеса.

измиване ягоди

Белият оцет действа, като повишава киселинността на плодовете, което предотвратява развитието на мухъл и удължава свежестта. Ако оцетът не ви харесва, можете просто да замразите ягодите.

Те могат да се съхраняват във фризера до 10 до 12 месеца и бързо се размразяват в студена вода. Така винаги ще имате пресни ягоди за смутита или като добавка към кисело мляко или зърнени храни.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft