Цената на козунаците у нас традиционно е висока преди Великден, но местен производител направо "удари в земята" колегите си с цени!
Италиански козунак тип “Коломба” (Гълъбица), наричан така заради формата си, е най-скъпият в София в навечерието на Великден, с цената си от 175 лв за брой , съобщава “19 минути”.
Деликатесът е със захаросан портокал, а като аргументация са шокиращо високата му цена вносиелите посочват, че все пак тежи 2 кг.
Продава се в магазина за луксозни храни “Пти Кюше” на ул. “Оборище” и ул.
Оригинален италиански козунак с бадеми и портокалови корички струва над 100 лева.
Собственик на магазина за деликатеси е фамилията на социолога Кънчо Стойчев. Цитираният козунак е от марката “Fiasconaro”, която е една от най-предпочитаните в Италия.
В “Пти Кюьоше” се продават и други козунаци с цени над 100 лв. Иначе истинският не може да струва под 30 лв/кг, ако е от качествено брашно и хубави яйца, не с прах и други химии, както и с нормална захар, не с продаваната у нас масово фалшива.
снимка: Food Connection