Мойте Рецепти
Замесете тесто от брашното, смесено със солта и захарта, хладкото мляко, в което сте разтворили маята, леко разбитите яйца, маслото. Хубаво го омесете и оставете да почива около 10-15 мин.
Разделете тестото на 24 равни части, после леко ги разтеглете и сплескайте с ръце, така че да оформите тесни ленти, поставете отгоре малко сирене или извара, а може и плънка по желание. Затворете хубаво лентата и направете връв, която после завийте под формата на охлюв.
Подредете всички така оформени охлювчета в тавата от фурната, предварително леко намазнена и съвсем малко поръсена със сол (ако искате). Покрийте и оставете да втасват в не много топло помещение около час и половина.
На слаб огън разтопете маслото (или мазнината, която сте избрали) заедно с олиото, след това залейте втасалите банички и ги поставете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса - печете около 15 минути, а след това намалете на 180 градуса. Готови са, когато са добре зачервени.
Извадете ги и поръсете с много малко сол, но не е необходимо - в зависимост от това, дали искате горната коричка да е леко солена. Оставете ги леко да се охладят, извадете на решетка, охладете още малко и поднесете. Да ви е сладко!