Може би сте опитвали солен карамел или пък сте виждали, как готвачите в ТВ-предаванията задължително слагат щипка сол, когато приготвят сладкиши с шоколад. Смята се, че солта подсилва сладкия вкус - разбира се, ако е в минимални количества.
По същата логика много хора започнаха да слагат щипка сол в буркана със смляното кафе.
Истината е, че смляното кафе става много по-вкусно и ароматно, когато добавите малка щипка сол към него.
Да, точно така! Това е един изпитан трик, който ви гарантира чудесни резултати.
Гледайте само да не изтървете солта, защото така рискувате да пиете солено кафе, което никак не е приятно.
Естествено, може да добавите мъничко сол и когато слагате цедката в кафемашината - но наистина буквално няколко зрънца!
Сложете само една щипка - тя е достатъчна, за да подсили приятния вкус на кафето.