Ето защо всички умни домакини полудяха по пилешките крака- 10 причини, заради които и вие ще!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ето защо всички умни домакини полудяха по пилешките крака- 10 причини, заради които и вие ще!
19406
Снимков материал: pixabay.com
Ето защо всички умни домакини полудяха по пилешките крака- 10 причини, заради които и вие ще!

Веднъж ме помолиха да посоча продукт, който повечето домакини никога не използват при готвене или за декорация . Честно казано? Реках мозъците , но тогава се замислих и се сетих, че нещото, което всички изхвърляме са пилешките крака.

Съгласен съм, не всеки прави това, но 90% - със сигурност. Полезни ли са? И какво можете да готвите от тях? Оказаха се доста полезни. 

 

Лечебно действие

Високото съдържание на лесно смилаем колаген е това, което отличава пилешките бутчета от стотиците други здравословни храни. Последните проучвания показват, че това вещество в пилешките бутчета е дори повече, отколкото в плодовете и листните зелени! Колагенът не само запазва еластичността на кожата , но и ускорява регенерацията на кожните клетки, насърчава усвояването на протеин и калций, укрепва стените на кръвоносните съдове и стимулира производството на червени кръвни клетки.

Учените твърдят, че съставът на пилешките бутчета е помощ за организма за поддържане на здравето. И нека външният им вид да бъде грозен, а миризмата неапетитна, помнете старата поговорка: „Основното е това, което е скрито вътре“. Съставът им помага да се борите с няколко заболявания едновременно, защото тук практически има цялата група витамин В , както и витамини А, С, Е, К и РР, фосфор, натрий, сяра, цинк, мед и магнезий.

10 причини да ги включите в диетата си

Ускоряват зарастването на рани.
Хормоналният фон се нормализира.
Гарантиран ефект против стареене.
Укрепват имунната система.
Намалят високото кръвно налягане.
Укрепват костите, сухожилията, както и ставите.
Положителен ефект върху метаболизма.
Спомагат за нормалното състоянието на ноктите и кожата.
Елиминират заболяването на венците.
Укрепват нервната система.

Такъв продукт е много полезен в зряла възраст, когато болката в ставите не позволява да бъде забравена. Но е полезно и за малките деца, помагат при проблеми с растежа.

 

Супа от пилешки крака

Ястието е едновременно ароматно и вкусно, за мнозина ще се превърне в един от фаворитите за домашна вечеря.

Съставките

Пилешки бутчета - 400 гр
Вода - 2.5 L
Моркови - 1 бр.
Лук - 2 бр.
Картофи - 3 бр.
фиде 100 g
Магданоз - 1 лъч.
Растително масло - 2 супени лъжици
Дафинов лист - 2 бр.
Сол, черен пипер, черен пипер на вкус

подготовка

Залейте лапите.  Прехвърлете основния продукт в тенджерата и напълнете с вода. Когато водата заври, отстранете пяната. Нарежете морковите на кръгчета и просто нарежете един лук наполовина. Добавете подправки и дафинов лист. Гответе до готовност. След това извадете лапите и прецедете бульона .

Нарязваме втория лук. Запържете в олио.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Напълнете чиста тенджера с бульон. Добавете крачетата и кипнете отново. Добавете картофите и лука. Когато картофите са почти готови, добавете фидето 

Смелете магданоза и го добавете към готовото ястие.

Вкусът е просто невероятен . Особено с домашно приготвени крутони

 

Пилешки крака Желе

Този, който, като чете името на рецептата, просто не е опитвал такова желе. Останат ли ви крака - не ги хвърляйте, а веднага напълнете с вода и изпратете на печката.

 

Съставките

Пилешки бутчета - 800 g
Пилешки гърди - 400 g
Лук - 2 бр.
Черни пиперки - 10 бр.
Дафинов лист - 4 бр.
Туршии - 1 бр.
подправки 
Сол на вкус

подготовка

Измийте краката добре. Поставете ги на огън и изчакайте, докато водата заври. След това изцедете и  напълнете с нова, така че течността да е 7 см по-висока от самите крака. Гответе 5 часа.
Отстранете пяната. Добавете черен пипер, дафинов лист, обелен лук на минимален огън. Не покривайте. Продължете да готвите. Прецедете бульона.  Нарежете пилето на парчета.

Сложете пилето да се готви. Добавете в тигана с месо и вода. Добавете дафинов лист, сол, обелен лук. Смесете всички съставки. Разпределете върху чинии. Изсипете бульона и сложете да се замразява

Сега имате най-много 10 причини да не хвърляте пилешките крака и 2 страхотни начина да ги приготвите. Истината е, че няма безвкусни продукти, има просто хора, които не знаят как да ги готвят. Попълнете пропуските в уменията си и гответе по-често

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft