Ето защо да "запържвате" дафинови листа

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето защо да "запържвате" дафинови листа
Ето защо да "запържвате" дафинови листа
1831
Ето защо да "запържвате" дафинови листа
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има мнение, че дафиновите листа помагат за почистване на стаята от отрицателна енергия . За да направят това, суеверните хора го подпалиха. Смята се, че след като ароматът на лавр се разпространи в целия апартамент, неговите собственици вече не трябва да се страхуват от злите сили. Тази подправка обаче често се пали не само поради тази причина. Сега все повече и повече домакини започват да пържат дафинови листа в тиган. Те правят това съвсем не за да елиминират негативната енергия от дома.

Пърженето на дафинов лист няма нищо общо със създаването на домашен освежител за въздух . С каква цел много домакини, които обичат да готвят ароматни и пикантни ястия, загряват тази подправка в тиган?

Защо да пържите дафинови листа в тиган?

За да придаде максимален аромат на лавра, трябва да прибягвате до един хитър кулинарен лайфхак. Вземете сухите му листа и ги поставете в добре загрят тиган (абсолютно сухи). Не добавяйте слънчогледово масло по време на процеса. Запържете дафиновите листа, докато почернеят и станат крехки. След това ги охладете и ги намачкайте с ръце до образуването на фини трохи. Тази подправка е най-добрата добавка за осолена сланина, която ще направи храната много ароматна.

Как да мариновате вкусно сланина с пържени дафинови листа

Необходими съставки:

  • 2 кг сланина
  • 3 скилидки чесън
  • 2 кг сол
  • 25 г захар
  • 1 ч.ч. млян черен пипер
  • 10 дафинови листа

Какво да правя:

  • Поставете дафиновите листа върху сух, горещ тиган. Запържете ги от всички страни до почерняване, като от време на време ги разбърквате с шпатула.
  • Натрошете напълно охладените дафинови листа с ръце директно в голям съд. В него се изсипват 1 кг сол, смлян черен пипер и захар. Смесете всички съставки старателно.
  • Обелете чесъна. Смелете го с помощта на преса. Добавете чесън към подправките с дафинов лист. Смесете всичко отново.
  • Нарежете сланината на парчета с желаната големина (за осоляване). Оваляйте ги в пикантната смес от всички страни.
  • Поставете сланината в тенджера, като всеки слой поръсете със сол. Покрийте с капак. Слагаме сланината на хладно място за 3-5 дни.

След изтичане на дните, посочени в рецептата, сланината може да се отърси от солта и да се яде. Оказва се невероятно вкусна. Между другото, такава храна, приготвена с нарязани дафинови листа, трябва да се съхранява във фризера . За да направите това, увийте сланината с пергамент. И едва след това я поставете във фризера.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft