Ето защо да свариш корите на баницата, преди да я наредиш в тавата - чудно става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето защо да свариш корите на баницата, преди да я наредиш в тавата - чудно става!
Ето защо да свариш корите на баницата, преди да я наредиш в тавата - чудно става!
13676
Ето защо да свариш корите на баницата, преди да я наредиш в тавата - чудно става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотно предложение за вкусна и обилна закуска е тази баница с варени кори и три вида сирене . Всички обичаме баница, но този път я опитайте приготвена по тази рецепта и ще останете доволни. Процедурата не е никак сложна. Тази баница е толкова сочна, че буквално се топи в устата. Всеки ще ви поиска рецептата за Варена баница с три вида сирене:

Баница с варени кори и три сирена

Продукти:

6 яйца

50 мл вода

1 чаена лъжичка сол

650 г брашно

За плънката:

300 г овче сирене

300 г моцарела

300 г кашкавал/твърдо сирене

150 г разтопено масло

Приготвяне: 

В по-дълбока купа счупете шестте яйца, добавете сол и ги разбийте с бъркалка. След това добавете вода и постепенно започнете да добавяте брашното.

Цялото брашно ще попие в яйцата - месете тестото няколко минути, докато стане компактно. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете в хладилник за 10 минути да почине. След това омесете тестото върху работна повърхност (не е нужно да добавяте повече брашно, тестото е твърдо, но се получава добре).

разбити яйца

Разделете го на осем равни части. Оформете топка от всяка част. След това с помощта на точилка разточете всяко топче на колкото можете по-тънка кора, която трябва да е по-голяма от тава с размери 35х20 см. В такава тава ще се редят корите.

тесто баница

След това се пригответе за следващата стъпка – приготвяне на корите. Сложете вода на огъня да заври в една тенджера, а в друга дълбока купа сложете студена вода и я поставете близо до котлона. От общо осем кори само седем трябва да се приготвят по следния начин:

разточени кори

Вземете тънко разточената кора и я пуснете във вряща вода да ври точно една минута. Извадете с решетъчна лъжица и веднага я пуснете в купа със студена вода. Повторете това с всичките седем кори. От време на време можете да замените студената вода с прясна, добре охладена вода, ако смятате, че вече не е достатъчно студена.

варени кори

варени кори за баница

кори в студена вода

В отделна купа наредете отцедените кори. Намажете тавата с мазнина, след което наредете една намачкана кора и я намажете с разтопено масло. По същия начин се нареждат още две кори (общо три на дъното), след което се разстила от сместа от настъргани сирена и кашкавал.

кора в тава

Редувайте плънката от корите, докато стигнете до шестата кора. Върху нея поставете седмата, също намазана с масло. Отгоре поставете последната кора (която не е сварена), опънете я и избутайте краищата навътре.

плънка сирена

баница домашни кори

След това нарежете баницата на парчета и я намажете с разтопено масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. 

баница с варени кори

Повторете разрезите и сервирайте.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft