И вие ли опаковате остатъците от храната в алуминиево фолио? Голяма грешка! Вижте какво ни коства това:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
И вие ли опаковате остатъците от храната в алуминиево фолио? Голяма грешка! Вижте какво ни коства това:
2786
Снимков материал: pixabay.com
И вие ли опаковате остатъците от храната в алуминиево фолио? Голяма грешка! Вижте какво ни коства това:

Оказва се, че алуминиевото фолио не е идеално за съхранение на остатъци от храна . Ето защо и какво трябва да използвате вместо това.

Охладените остатъци обикновено издържат до четири дни, ако се съхраняват правилно. За повечето хора покриването на чиния с прозрачно фолио и поставянето й в хладилника е бърз и лесен начин за съхранение на храна, съобщава Reader's Digest.

Защо не трябва да използвате алуминиево фолио за съхранение на хранителни остатъци?

Точно както ние се нуждаем от въздух, за да дишаме, бактериите се нуждаят от въздух, за да виреят. Някои бактерии като staphylococcus и bacillus cereus, които причиняват хранителни заболявания, произвеждат токсини, които не се унищожават от високите температури на готвене. Когато горещо ястие се остави на стайна температура повече от два часа, бактериите се развиват бързо.

Използването на алуминиево фолио за покриване на храна носи същия риск, защото не предпазва напълно храната ви от въздуха. „Когато има въздух, той позволява на бактериите да растат по-бързо, така че наистина трябва да вземете правилните контейнери и да опаковате правилно нещата“, казва Линдзи Малоун, регистриран диетолог в клиниката в Кливланд.

Ако често ви се налага да съхранявате остатъци от обяда и вечерята, ето някои насоки за безопасното им опаковане:

  • Винаги ги затваряйте в плитки, херметически затворени контейнери, за да ускорите процеса на охлаждане и да предотвратите развитието на бактерии във вашата храна.
  • Не забравяйте да охладите храната в рамките на два часа, преди бактериите да я унищожат. Млечните и месните продукти са особено податливи на развитие на бактерии, което още веднъж показва колко е важно да се използват херметически затворени контейнери за всички остатъци от храна.
  • Изхвърлете храната, която е престояла повече от два часа.
  • Имайте предвид храните, които не трябва да поставяте в хладилника.

„Ако ви е останала много храна, най-умното нещо, което можете да направите, е да поставите част от нея в хладилника, след това да я опаковате много добре в херметически затворени контейнери и да я поставите във фризера“, казва Малоун. „И тогава, когато сте готови за ядене, просто я извадете.“

Какво да използвате за безопасно съхранение на хранителни остатъци?

Безопасното съхранение на остатъците от храна означава намиране на качествени контейнери. Още по-добре изберете екологични кутии за многократна употреба, изработени от стъкло, хранителен силикон и пластмаса за многократна употреба. Те могат да ви спестят пари в допълнение към предпазването на остатъците ви от разваляне.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft