Ето защо никога не трябва да изхвърляте костилката на авокадото и за колко много неща може да ви послужи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето защо никога не трябва да изхвърляте костилката на авокадото и за колко много неща може да ви послужи
28273
Снимков материал: pixabay.com
Ето защо никога не трябва да изхвърляте костилката на авокадото и за колко много неща може да ви послужи

Сигурно няма да се учудите на факта, че костилката на авокадото е още по-полезна от самия плод. Най-малкото съдържа повече антиоксиданти от вътрешността, а също и от една камара плодове, зеленчуци и лечебни чайове.

Освен това би могла да ви осигури повече разтворими фибри от която и да е друга храна на пазара. Но това е само началото.

Ще се убедите в списъка от девет причини, заради които си заслужава да запазите ядката.

Обработката й става лесно. Отделете я от вътрешността. Поставете я в найлонова торбичка и я счукайте с чукче. Поставете парченцата в блендера и ги превръщате в кремообразна смес. Накрая просто поръсете малко от крема върху своето ястие, за да се възползвате от качествата на авокадото.
 

Едва 30 % от антиоксидантите в авокадото се съдържат в неговата вътрешност и кора. Другите 70 % се спотайват точно в костилката. Тези антиоксиданти са мощно средство за борба със сърдечно-съдовите заболявания и за понижаване на високите нива на холестерол.

Костилката на авокадото може да се използва за спиране диария, а също така помага при констипация.
Костилката редуцира възпалителните процеси в тялото и най-вече подуване на корема и смущения в стомашно-чревния тракт.

Много хора, страдащи от стомашни язви съобщават, че с костилка от авокадо са постигнали сериозни подобрения и най-вече отшумяване на неразположението. Това се дължи на фенолните съединения, вид антиоксиданти с антибактериални свойства. Ядката може да предотврати появата на язва в храносмилателния тракт.

Костилката на авокадото съдържа флавонол, антиоксидант, който спира растежа на туморните образувания. Препоръчва се в борбата с раковите клетки.

Ако хората около вас са все болни от грип и кихат от съседното бюро, не се чудете, а най-добре се запасете с авокадови костилки. Те са изключително подходящи за имунната система и дават добра защита срещу простуда и вирусни заболявания.

Костилката на авокадото може да се използва за понижаване на високите нива на кръвна захар. С авокадото може да поддържате добра форма и тегло, тъй като има полезни мазнини, които хем ви държат сити, хем се разграждат лесно.

Ядката на авокадото е извор на младост. Нейните хранителни вещества намаляват риска от ставни заболявания и освен това облекчават ревматични и мускулни болки. Зареждат организма с енергия.

Не на последно място авокадовата ядка може да освежи и външния ви вид. Антиоксидантите в костилката се борят със свободните радикали, в основата на които са всички заболявания и процесите на стареене. Те повишават количеството на колаген в кожата, подобряват еластичността й и предотвратяват появата на бръчки.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft