30 Октомври 2015
28446
Снимков материал: pixabay.com
Истината е, че, ако искате да запазите хляба по-свеж за по-дълго, то опаковането в найлонова торбичка и прибирането му в хладилник е най-лошото, което може да направите.
И на първо място, за да изкара хлябът по-дълго време, избягвайте да купувате нарязан.
Хладилниците са измислени, за да ни помогнат да запазим свежестта на храната . Но това не важи за хляба.
По време на живота на хляба (който започва, когато един хляб се охлади, след като е изпечен), нишестето в него се прегрупира към първоначалното си състояние. Така хлябът става твърд и остарял. Оказва се, че поставянето му в хладилника само ускорява този процес.
A това, което е най-добре да направите, е да купувате цял хляб, тъй като срокът на годност на хляба е значително намален, когато вече е нарязан. Отрежете това, което искате да ядете, а останалият хляб поставете с отрязания край надолу върху масата или плота.
A това, което е най-добре да направите, е да купувате цял хляб, тъй като срокът на годност на хляба е значително намален, когато вече е нарязан. Отрежете това, което искате да ядете, а останалият хляб поставете с отрязания край надолу върху масата или плота.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари