27 Август 2021
2893
Снимков материал: pixabay.com
Прясното мляко е нетраен продукт. Е, освен ако не е добре "подправено" с консерванти и други вредни съставки, които да удължат срока му на годност до безкрай.
За да не се вкисва бързо прясното мляко, веднага щом отворите опаковката му, може да прибавите в него щипка сол .
Така то ще остане свежо за по-дълго време, благодарение по това, че солта представлява естествен консервант и дезинфектант.
Същия трик успешно може да прилагате както с калиева, така и с хималайска сол. Това се препоръчва, особено ако имате проблеми с високо кръвно налягане или задържане на течности в тялото.
Макар че не бива да се притеснявате и от обикновената готварска сол, тъй като тук става дума за минимално количество от нея в 1 литър мляко.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари