Ето защо перфектните домакини слагат щипка сол в млякото:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето защо перфектните домакини слагат щипка сол в млякото:
2893
Снимков материал: pixabay.com
Ето защо перфектните домакини слагат щипка сол в млякото:

Прясното мляко е нетраен продукт. Е, освен ако не е добре "подправено" с консерванти и други вредни съставки, които да удължат срока му на годност до безкрай.

За да не се вкисва бързо прясното мляко, веднага щом отворите опаковката му, може да прибавите в него щипка сол .

Така то ще остане свежо за по-дълго време, благодарение по това, че солта представлява естествен консервант и дезинфектант.

Същия трик успешно може да прилагате както с калиева, така и с хималайска сол. Това се препоръчва, особено ако имате проблеми с високо кръвно налягане или задържане на течности в тялото.

 Макар че не бива да се притеснявате и от обикновената готварска сол, тъй като тук става дума за минимално количество от нея в 1 литър мляко.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft