Не изхвърляйте повече черупки от яйца . Използвайте ги по този начин!
Черупките на яйцата често се озовават в боклука, а е жалко.
Поради високото си минерално съдържание те са изключително полезни за по-нататъшна употреба.
Знаете ли, че някои хора ги използват в смляна форма, за да си набавят калций?
Инструкции как да си приготвите такава " калциева бомба " можете да намерите по-долу:
Какво са знаели нашите предци?
Оказва се, че нашите предци са знаели тайната на яйчените черупки преди стотици години.
Те знаели, че черупките са много богати на калций и ги използвали за добавка. Черупките се обработват, като се оставят да изсъхнат и след това се смилат на фин прах.
Нашите предци са ги използвали при проблеми с костите, зъбите и други здравословни проблеми, причинени от дефицит на калций.
Заготовките от яйчени черупки са били използвани още като превръзка за лечение на повърхностни рани, драскотини или ожулвания.
А до ден днешен всеки ден милиони хора по света се наслаждават на любимата си напитка – кафето, но с малка "добавка".
Натрошените яйчени черупки подобряват аромата на кафето, така че добавянето им влияе положително върху удоволствието от пиенето.
Освен това обаче калцият от черупката по този начин попада в организма и му набавят едно от най-необходимите вещества - калцият.
Бъдете здрави!