7 Май 2016
20420
Снимков материал: pixabay.com
Семената и ядките са полезни и е необходимо да ги включваме всекидневно в менюто си
В любимите ни ядки се съдържа фитинова киселина. Тя е съставна част и от обвивките и на бобовите, зърнените култури, семената.
След като някои от тези полезни храни попаднат в стомаха ни, те се свързват с минерали като цинк, желязо, магнезий, калций, хром, манган, но за съжаление тялото ни не може да усвои по най-добрия начин веществата, които са му най-нужни.Това в някои случаи би могло да доведе до дефицит на тези важни хранителни елементи, както и до лошо храносмилане, съветва az-jenata.bg. Добрата новина е, че има начин тази фитинова киселина да бъде неутрализирана, като часове преди консумацията на ядките, те бива да бъдат накиснати във вода.
Как да накиснете ядки?
Напълнете стъклен буркан с филтрирана вода и малко морска сол. Поставете ядките. Доста е важно водата да ги покрива. След като ядките са се накиснали, трябва да ги сложите в гевгир, да премахнете обвивките им и да ги изплакнете с вода. След това ги сложете в тавичка и поставете във фурната, за да се изсушат.
Колко време е необходимо за накисване ?
Бадеми – накисват се за 12 часа;
Бразилски орех – накисва се за 12 часа;
Кашу – накисва се за 6 часа;
Лешници – накисват се в продължение на 8 часа;
Ядки от макадамия – накисват се в продължение на 4 часа;
Пекан – накисва се в продължение на 8 часа;
Кедрови ядки – накисват се за 8 часа;
Орехи – накисват се в продължение на 8 часа;
Ленено семе – накисва се за 6 часа;
След като изсушите накиснатите ядки, бихте могли да ги хапвате така или да ги добавите към вашата здравословна закуска и смутита.
Как да накиснете ядки?
Напълнете стъклен буркан с филтрирана вода и малко морска сол. Поставете ядките. Доста е важно водата да ги покрива. След като ядките са се накиснали, трябва да ги сложите в гевгир, да премахнете обвивките им и да ги изплакнете с вода. След това ги сложете в тавичка и поставете във фурната, за да се изсушат.
Колко време е необходимо за накисване ?
Бадеми – накисват се за 12 часа;
Бразилски орех – накисва се за 12 часа;
Кашу – накисва се за 6 часа;
Лешници – накисват се в продължение на 8 часа;
Ядки от макадамия – накисват се в продължение на 4 часа;
Пекан – накисва се в продължение на 8 часа;
Кедрови ядки – накисват се за 8 часа;
Орехи – накисват се в продължение на 8 часа;
Ленено семе – накисва се за 6 часа;
След като изсушите накиснатите ядки, бихте могли да ги хапвате така или да ги добавите към вашата здравословна закуска и смутита.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари