Ето защо трябва да хапвате сланина през зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ето защо трябва да хапвате сланина през зимата
18712
Снимков материал: pixabay.com
Ето защо трябва да хапвате сланина през зимата

Студеният сезон е период на доминиране на грип и други вирусни инфекции. Именно в сезона на тежкото студено време лекарите съветват да обърнете специално внимание на полезността на диетата и нейното достатъчно калорично съдържание. По-специално, добавете към продуктите, които могат да повлияят на устойчивостта на организма към болести. Сланината е един такъв продукт.

Има много легенди за мазнините, погрешно вярвайки в тях, хората, изобщо не ги включват в диетата или пък съвсем ограничават употребата им. Днес ще ви разкажем тънкостите на проблема и ще разсеем всички митове за опасностите от мазнините .

Митове за опасностите от мазнините

Мазнините са чисти мазнини.


Да, мазнини. Но толкова ли е лошо? Това е вещество, без което в организма не се осъществява имунен отговор. А мазнините също са необходими за метаболизма на холестерола.

 

Мазнините са твърд холестерол.

Както всеки продукт от животински произход, мазнините съдържат холестерол. И това изобщо не е чуждо на телесните съединения. Той има важни функции, например мазнините участват в хематопоезата и формират основата на междуклетъчните мембрани.

Противно на общоприетото мнение, количеството на холестерола в мазнините не е толкова голям. Сравнете: 100 г мазнини съдържат от 70 до 100 мг холестерол, а в говеждия черен дроб - от 240 до 400 мг!

Важно е не количеството на холестерола, а неговият вид (лекарите отдавна са определили, че той е вреден и полезен), както и нивото на хормоналния баланс и метаболизма на холестерола. 

При мазнините, както с всеки друг продукт е важна мярката. Калоричната им стойност е очевидна: 770 kcal на 100 грама. Но мазнините са продукт с така нареченото „дълго съдържание на калории“, те бързо се усвояват, разграждат, като същевременно осигурява дълготрайно усещане за ситост.

Дневната норма на мазнини е 20–80 грама, в зависимост от нивото на човешка дейност. Помнете енергийния баланс : от гледна точка на отслабването, не самата храна, а количеството й!


Свинска мас и ръжен хляб не се комбинират !Дали? В тандем те имат благоприятен ефект върху храносмилането. Филийка осолена прясна свинска мас с чесън или лук на филийка хляб е вкусна превенция срещу грип . И какво усещане за мир идва от няколко такива сандвича ...

Разбира се, тази храна не е за вечерно хранене, за вечеря е по-добре да изберете нещо по-лесно.

Не можете да пържите в мазнина

Сега се пригответе! Учените от университет в Англия, въз основа на последните изследвания, заявиха, че свинската мас е по-безопасна мазнина за готвене от растителното масло! Ползите от нерафинираните маслинови, царевични и слънчогледови масла са очевидни, но само ако се използват сурови.

По време на пърженето в растително масло се отделят канцерогени в резултат на окисляване, чийто ефект върху организма е пряко свързан с повишен риск от онкология, заболявания на сърдечно-съдовата система и инхибиране на мозъчните функции. По-лошото е, че тези вещества са склонни да се натрупват в клетките и увеличават разрушителния си потенциал. Затова топлинната обработка при високи температури се извършва най-добре на гъсти мазнини.

Колкото и странно да звучи, но няколко парчета свинска мас със салата от пресни зеленчуци е най-добрият избор за диетата ви! Е, да се яде или да не се яде, разбира се, е избор на всеки.

Пожелавам ви добро здраве и вкусна храна и ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft