Ето как в супермаркетите спасяват старото месо и го готвят безопасно за здравето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как в супермаркетите спасяват старото месо и го готвят безопасно за здравето:
75659
Снимков материал: pixabay.com
Ето как в супермаркетите спасяват старото месо и го готвят безопасно за здравето:

Месото е твърде ценно, за да се пилее. Ето защо е двойно по-досадно, когато се окаже, че парче хубаво месо в хладилника вече е остаряло. Може би сте го купили на промоция и не сте изчислили времето. Или просто сте забравили за това - всичко може да се случи.  Старото месо  не винаги се разваля, така че ето няколко начина да го спасите .

Тези трикове често се използват в супермаркетите, когато срокът на годност вече изтича. Така че защо да не го използвате, когато ситуацията е безнадеждна?

Как да спасим остаряло месо

остаряло пилешко

Първо трябва да се уверите, че месото наистина е просто остаряло, а не развалено или загнило. Рационалното използване е важно, но здравето е по-важно. Ето защо, ако продуктът е променил цвета си, покрит е със слуз или неприятната миризма е непоносимо силна, трябва да се изхвърли. Ако ситуацията не е критична, опитайте да използвате един от нашите методи.

Ако миризмата е много слаба, солта и захарта ще помогнат. Вземете една супена лъжица от двете, натъркайте парчето и оставете за два часа. След това го изплакнете с течаща вода.
Накиснете го в студена вода с една супена лъжица оцет, за да премахнете миризмата. Може би месото ще стане малко по-твърдо, но не критично.

месо с оцет

Мариновайте го за барбекю. За да направите това, нарежете лук на полумесеци, смесете с парчета месо и подправки. Оставете за 4 часа в хладилника, след което го сгответе на огъня.

Намажете парчетата месо с пикантна горчица и оставете за един час. След това изплакнете, след което продуктът ще бъде готов за задушаване. Страхотен начин да сготвите яхния!

За един час накиснете месото в много слаб разтвор на калиев перманганат, след което не забравяйте да го изплакнете хубаво.

Оставете в саламура за няколко часа. Трябва да има много сол, тя ще извлече всяка неприятна миризма.

Накиснете месото в сок от нар за един час. Чудесно за печене и готвене на открит огън.

задушено месо

Тези методи помагат не само да убиете миризмата, но и да я издърпате от продукта. В допълнение, някои маринати също му придават специален вкус. Ароматизираното месо е много подходящо за дълго печене във фурната, задушаване в гювеч и готвене на дълготрайни ястия: гулаш, къри, яхния.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft