Ето как винаги да избирате най-вкусната диня

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как винаги да избирате най-вкусната диня
4473
Снимков материал: pixabay.com
Ето как винаги да избирате най-вкусната диня

Да се откажете от динята е невъзможно. Но способността да изберете най-подходящата диня изисква дългогодишно проучване на всички части на плода.

Тук са събрани 5 начина за избор на най-сладката диня, без да я режете:

1) Бяла част.

Става въпрос за бялата част от кората на динята. Това е мястото, където динята е била в контакт със земята, и обуславя най-узрялята и сладка част. Колкото е по-жълто петното, толкова е по-вкусна динята.

2) Паяжина.

Този кафеникав рисунък се появява, когато пчелите опрашват цветето на динята. Колкото повече разклонения има паяжината, толкова е по-сладка тя.

3) Момче или момиче?

При дините също има пол. “Момчетата” имат по-издължена форма, а “момичето” е по-кръгло. Разбира се, момичетата са по-сладки.

4) Размер.

Променете представата си за размер и сладост. Най-големите дини са най-не сладки. Избирайте по-малки.

5) Дръжка.

По дръжката може да се определи степента на зрялост на динята. Ако дръжката е зелена, това означава, че динята са я отрязали твърде рано. Сухата дръжка е знак за добре узрял плод.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft