Ето как вчерашният хляб се превърна в бърза вечеря днес- ще се влюбите като видите какво има под капака (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как вчерашният хляб се превърна в бърза вечеря днес- ще се влюбите като видите какво има под капака (снимки)
Ето как вчерашният хляб се превърна в бърза вечеря днес- ще се влюбите като видите какво има под...
25310
Ето как вчерашният хляб се превърна в бърза вечеря днес- ще се влюбите като видите какво има под капака (снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво правите с леко втвърденият вчерашен хляб ? Храненето на гълъбчетата е благородна причина, разбира се, но не всички ние го използваме по този начин. Но ние имаме една гениална идея как да го използвате,за да не отиде в кофата

 Това ястие се приготвя само за 30 минути, но цялото семейство ще бъде толкова щастливо, колкото не можете да си представите. Ето и нашето икономично предложение за менюто ви:

 

Необходими съставки

хляб 700 гр

яйце 2 бр.

пармезан 80 грама

прясна мляко 300 ml

Зехтин 50 ml

Пилешка шунка или обикновена 150 грама

Чери домати 10 бр.

риган 1 ч.л.

моцарела 200 g

сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

  • Нарежете хляба на малки кубчета и изсипете в дълбока купа.как да отрежете хляб
  • Добавете яйцата към хляба. Пипер и сол, ако искате може и да добавите някоя от любимите ви подправки. Настържете пармезанът върху финно ренде.
Сложете и сиренето в купата с хляба и яйцата. Загрейте млякото без да изкипи. Изсипете го в купичката и разбъркайте всичкотесто, направено от хляб
  • Вземете тигана и сложете растително олио. Разделете тестото на две парчета и поставете едното от тях на дъното на тигана. Изгладете тестото пай в тигана
  • Нарежете месото на парчета и поставете върху тестото. Нарежете чери доматите на 2 парчета и ги сложете на месото отгоре. Поръсете всичко с риганче. Налейте зехтина. Сложете още 40 грама пармезан. Нарежете моцарела на тънки филийки. Използвайте останалата част от тестото като капак, с който да похлупите всичко.пай със сирене
  • Поставете тигана на слаб огън. Запържете до златисто кафяво. Вземете чинията и покрийте. Внимателно завъртете върху чинията и след това я изпратете обратно в тигана от другата страна.пай с пълнеж
  • Вземете готовата вечеря от тигана и опитайте!
  • Какво ще кажете? Страхотна, нали?

    Този богат пай може да се сервира като самостоятелно ястие или като отлично допълнение към топла супа от зеленчуци. Семейството винаги ще оцени новото ястие и вашите усилия. И ако пайът наистина ви хареса, не се страхувайте да използвате и пресен бял хляб, защото от вчера вече няма

    Споделете рецептата с приятелите си, ако ви е харесала!

    Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft