Ето как го правят! Номерът на готвачите за перфектно хрупкави и вкусни пържени картофки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как го правят! Номерът на готвачите за перфектно хрупкави и вкусни пържени картофки:
284507
Снимков материал: pixabay.com
Ето как го правят! Номерът на готвачите за перфектно хрупкави и вкусни пържени картофки:

Практически едва ли има човек, който да не обича пържени картофи .

Те са вкусни, прости, лесни за приготвяне и служат като гарнитура, както и като хрупкав деликатес.

Днес имаме за вас един страхотен трик , с който да приготвите  най-добрите пържени картофи - гарантирано хрупкави и вкусни .

Именно тази хитрост използват и в професионални кухни!

перфектни пържени картофи

Едно от най-съществените условия, на които трябва да отговарят добрите пържени картофи, са хрупкавата повърхност и сочната вътрешност.

Следователно при приготвянето трябва да уловите точния момент, когато картофчето се превръща във вкусно пюре отвътре, а повърхността му остава хрупкава.

Поради тази причина приготвянето на пържени картофи понякога може да бъде трудно.

Те често са или прекалено сухи или, обратно, прекалено меки.

трик пържени картофи

Ето защо днес решихме да споделим с вас рецепта, която ще ви позволи да приготвите най-хрупкавите пържени картофи от всички.

Тайната се крие в един малък детайл - в добавянето на оцет, който именно образува хрупкава коричка върху пържените картофи по време на пържене и пречи на вътрешността да изсъхне.

лъжица оцет

Това е съвсем просто и всичко, от което се нуждаете, са обикновени картофи, вода и оцет.

За да получите перфектния пържен картоф, трябва да разберете, че има трикове, които улесняват приготвянето. По-долу ще научите как да приготвяте перфектните пържени картофи с оцет .

Стъпка 1:

Започнете класически с белене на картофите.

Стъпка 2:

Нарежете картофите на пръчици и поставете всички парчета в купа със студена вода (1 литър) и оцет (2 супени лъжици) за 20 минути. 

оцет във вода

Поставете в хладилника, в идеалния случай за 1 час, но минималното време е 20 минути.

Стъпка 3:

След това отцедете водата, изсушете картофите върху хартиени кърпи или чиста, неизползвана кърпа, и изпържете в олио, загрято до 190 ° C.

Пържете до златисто - резултатът е фантастично хрупкав и фин картоф отвътре.

Опитайте - няма да съжалявате!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft