18 Януари 2020
17312
Снимков материал: pixabay.com
Всички обичаме прясно изпечен хляб, мек отвътре и хрупкав отвън. Хлябът обаче бързо се втвърдява, особено ако е домашен и няма типичните "подобрители". След ден може и вече да не става за ядене.
Но не бързайте да хвърляте сухия хляб в кошчето! Оказва се, че има един трик, който ще върне хляба ви към живот за броени минути!
Ето как да накарате и най-твърдия хляб да омекне за минути:
1. Пуснете крана на чешмата и поставете хляба под поток студена вода. Дръжте хляба във вода, докато се напои хубаво. Не трябва обаче да омеква прекалено.
2. Поставете хляба във фурната на 150 градуса и печете 6-12 минути.
Наистина работи!
Тайната е в следното: водата, която е попила в хляба, от високата температура във фурната се превръща в пара и прави хляба отново мек и въздушен. Хлябът е ароматен, мек и хрупкав! Няма разлика от прясно изпечения!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари