Ето как да изберем хубави и вкусни ягоди! Този трик ми е показал дядо на село!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как да изберем хубави и вкусни ягоди! Този трик ми е показал дядо на село!
17532
Снимков материал: pixabay.com
Ето как да изберем хубави и вкусни ягоди! Този трик ми е показал дядо на село!

Независимо дали са пресни или замразени, няма никакво отричане, че ягодите са популярен плод, но те също така са здравна “бомба”.

Здравословните предимства на ягодите включват подобряване на зрението, правилна мозъчна функция, облекчаване на високо кръвно налягане, артрит, подагра и различни сърдечно-съдови заболявания. Впечатляващото съдържание на полифеноли и антиоксиданти в ягодите ги прави полезни за подобряване на имунната система, предотвратяване на различни видове ракови заболявания и намаляване на признаците на преждевременно стареене.

Ягодите често се свързват като европейски плод и до известна степен са такива.

Те са били използвани в римско време и за първи път са били култивирани като градински плодове във Франция през 18 век.

Ягодите се използват широко в кухнята, включително сладоледи, конфитюри, желета, сиропи, сладкиши и дори в лекарства поради изключително богат аромат, вкус и цвят. Те могат да се консумират и свежи. Знаем, че всички плодове са богати на антиоксиданти, което означава, че те са полезни за вашето здраве и защитават вашите органи от токсични атаки.

 В момента на пазара е пълно с ягоди, но за тези, които знаят как да изберат хубави, сладки и здрави плодове.

 Как да разпознаем "пластмасовите" ягоди?

 1.Цвят

Зрелите ягоди трябва да са яркочервени и гланцирани. Белите и зелените части са знак, че те не са узрели и не трябва да ги купувате, защото ако по тях има зелено, те не могат да узреят.

2. Венчелистчетата

Първо, избягвайте ягоди, които нямат венчелистчета. Второ, избягвайте ягоди със изсъхнали листа и венчелистчета. Листата трябва да са ярко зелени.

 3. Семена

Друг начин за избиране на сладките ягоди - доколкото семената са по-далеч разположени и по-дълбоко заложени в плодовете, толкова по-сладка е ягодата.

 4. Миризма

Зрелите и вкусни ягоди винаги имат сладък аромат. Колкото повече мирише - толкова по-малко химикали.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft