Ето как да приготвите пиле-7 топ рецепти, които ще направят вечерята незабравима

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да приготвите пиле-7 топ рецепти, които ще направят вечерята незабравима
Ето как да приготвите пиле-7 топ рецепти, които ще направят вечерята незабравима
2574
Ето как да приготвите пиле-7 топ рецепти, които ще направят вечерята незабравима
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме селекция от невероятно вкусни рецепти, които ще се впишат идеално в празничното и ежедневното меню. Пилето е добър избор за вечеря.

В крайна сметка месото не причинява дискомфорт и тежест в стомаха.

Пилешки бутчета върху грузински питки
продукти:

  • 80 мл зехтин;
  • 4 скилидки чесън;
  • 1 ч.л. билки;
  • 1 ч.л. пушен червен пипер;
  • 1 ч.л сол;
  • 8 пилешки бутчета;
  • 1 грузинска питка;
  • 2 глави лук.

Как се готви:

  • Смесете подправките и зехтина.
  • Поставете бутчетата в марината, разбъркайте добре.
  • Разделете грузинската питка на части, разпределете върху тях мариновани бутчета.
  • Пече се в продължение на 20 минути при температура от 180 ° С
  • Нарежете лука на полупръстени, разпределете отгоре.
  • Печете още 20 минути.

2. Пирзола

продукти:

  • 5 пилешки бутчета;
  • 2 ч.л. червен пипер;
  • 1, 5 ч.ч. соли;
  • ½ ч.л. пипер;
  • 2 скилидки чесън;
  • 50 г кетчуп;
  • 50 г кисело мляко.

Как се готви:

  • Разбърква сол, черен пипер, червен пипер, чесън, кетчуп и кисело мляко.
  • Намажете бутчетата в маринатата.
  • Оставете да се маринова за 30-60 минути.
  • Поставете върху предварително загрят грил тиган, запържете на слаб огън.

3. Пилешки бутчета в тесто

продукти:

  • 6 пилешки бутчета;
  • 1 ч.л. пушен червен пипер;
  • 1/2 ч.л. пипер;
  •  2 скилидки чесън;
  •  70 мл соев сос;
  •  1 лист бутер тесто;
  • 1 яйчен жълтък.

Как се готви:

  • Поставете бутчетата в купа, добавете подправки, соев сос.
  • Пържете за 6-7 минути от двете страни.
  • Нарежете всеки лист тесто на тънки ивици.
  • Завийте всяко бутче в тестото.
  • Поставят се във форма, намазват се с яйце.
  • Печете 30 минути при температура 200 С.

4. Пиле по арменски

продукти:

  • 1 чушка;
  • 3 скилидки чесън;
  • 200 мл исело мляко;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1/4 ч.л. пипер;
  • 1/4 ч.л. люта чушка;
  • 1/4 ч.л. индийско орехче;
  • 1 тънка питка;
  • 6 пилешки бутчета.

Как се готви:

  • В купа на блендер смелете чушките и чесъна.
  • Добавете кисело мляко, сол, черен пипер, индийско орехче.
  • Поставете бутчетата под два слоя лаваш.
  • Изсипете марината.
  • Печете един час при температура 200 С.

5. Пилешки бутчета в бира

продукти:

  • 7 пилешки бутчета;
  • 30 г джинджифил;
  • 40 мл соев сос;
  • 1 ч.л. пушен червен пипер;
  • 1/2 ч.ч. черен пипер;
  • 3 скилидки чесън;
  • 1 глава лук;
  • 250 мл бира.

Как се готви:

  • Правим разрези върху пилешки бутчета, слагаме ги в купа.
  • Добавете настърган корен от джинджифил, соев сос, подправки.
  • Смесвате всичко добре, се маринова в продължение на 30-60 минути.
  • Запържете в олио за 10 минути.
  • Запържете лука в олио, добавете чесъна, разпределете парчета пилешко.
  • Добавете бира, оставете да къкри 30 минути.

6. Роле от цяло пиле

продукти:

  • 1,5 кг пилешко;
  • 2 ч.л. сол;
  • 1/2 ч.л. пипер;
  • 2 ч.л пушен червен пипер;
  • 2 ч.л подправка за пиле;
  • 3 скилидки чесън;
  • 25 г желатин.

Как се готви:

  • Отделете месото от костите и кожата.
  • Нарежете месото на парчета, добавете сол, черен пипер, подправки, желатин.
  • Разбъркайте всичко добре.
  • Разстелете масата в ръкав за печене. Оформете руло. Завържете от двете страни.
  • Усукване на горната част на фолиото.
  • Печете един час при температура 180 С.

7. Пиле върху пергамент

продукти:

  • 1 пилешко филе;
  • 1/2 ч.л. босилек;
  • 1/2 ч.л мащерка;
  • 1/2 ч.л червен пипер;
  • 1/2 ч.л черен пипер;
  • масло;
  • сол.

Как се готви:

  • Нарежете филето на тънки парчета.
  • Смесете всички подправки и ароматни билки.
  • Намажете парче пергамент с масло.
  • Поръсете с подправки.
  • Разпределете филетата върху едната част, покрийте другата.
  • Запържете в сух тиган за 4-5 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft