Ето как да приготвите пиле-7 топ рецепти, които ще направят вечерята незабравима
8 Декември 2021
2574
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Предлагаме селекция от невероятно вкусни рецепти, които ще се впишат идеално в празничното и ежедневното меню. Пилето е добър избор за вечеря.
В крайна сметка месото не причинява дискомфорт и тежест в стомаха.
Пилешки бутчета върху грузински питки
продукти:
- 80 мл зехтин;
- 4 скилидки чесън;
- 1 ч.л. билки;
- 1 ч.л. пушен червен пипер;
- 1 ч.л сол;
- 8 пилешки бутчета;
- 1 грузинска питка;
- 2 глави лук.
Как се готви:
- Смесете подправките и зехтина.
- Поставете бутчетата в марината, разбъркайте добре.
- Разделете грузинската питка на части, разпределете върху тях мариновани бутчета.
- Пече се в продължение на 20 минути при температура от 180 ° С
- Нарежете лука на полупръстени, разпределете отгоре.
- Печете още 20 минути.
2. Пирзола
продукти:
- 5 пилешки бутчета;
- 2 ч.л. червен пипер;
- 1, 5 ч.ч. соли;
- ½ ч.л. пипер;
- 2 скилидки чесън;
- 50 г кетчуп;
- 50 г кисело мляко.
Как се готви:
- Разбърква сол, черен пипер, червен пипер, чесън, кетчуп и кисело мляко.
- Намажете бутчетата в маринатата.
- Оставете да се маринова за 30-60 минути.
- Поставете върху предварително загрят грил тиган, запържете на слаб огън.
3. Пилешки бутчета в тесто
продукти:
- 6 пилешки бутчета;
- 1 ч.л. пушен червен пипер;
- 1/2 ч.л. пипер;
- 2 скилидки чесън;
- 70 мл соев сос;
- 1 лист бутер тесто;
- 1 яйчен жълтък.
Как се готви:
- Поставете бутчетата в купа, добавете подправки, соев сос.
- Пържете за 6-7 минути от двете страни.
- Нарежете всеки лист тесто на тънки ивици.
- Завийте всяко бутче в тестото.
- Поставят се във форма, намазват се с яйце.
- Печете 30 минути при температура 200 С.
4. Пиле по арменски
продукти:
- 1 чушка;
- 3 скилидки чесън;
- 200 мл исело мляко;
- 1 ч.л. сол;
- 1/4 ч.л. пипер;
- 1/4 ч.л. люта чушка;
- 1/4 ч.л. индийско орехче;
- 1 тънка питка;
- 6 пилешки бутчета.
Как се готви:
- В купа на блендер смелете чушките и чесъна.
- Добавете кисело мляко, сол, черен пипер, индийско орехче.
- Поставете бутчетата под два слоя лаваш.
- Изсипете марината.
- Печете един час при температура 200 С.
5. Пилешки бутчета в бира
продукти:
- 7 пилешки бутчета;
- 30 г джинджифил;
- 40 мл соев сос;
- 1 ч.л. пушен червен пипер;
- 1/2 ч.ч. черен пипер;
- 3 скилидки чесън;
- 1 глава лук;
- 250 мл бира.
Как се готви:
- Правим разрези върху пилешки бутчета, слагаме ги в купа.
- Добавете настърган корен от джинджифил, соев сос, подправки.
- Смесвате всичко добре, се маринова в продължение на 30-60 минути.
- Запържете в олио за 10 минути.
- Запържете лука в олио, добавете чесъна, разпределете парчета пилешко.
- Добавете бира, оставете да къкри 30 минути.
6. Роле от цяло пиле
продукти:
- 1,5 кг пилешко;
- 2 ч.л. сол;
- 1/2 ч.л. пипер;
- 2 ч.л пушен червен пипер;
- 2 ч.л подправка за пиле;
- 3 скилидки чесън;
- 25 г желатин.
Как се готви:
- Отделете месото от костите и кожата.
- Нарежете месото на парчета, добавете сол, черен пипер, подправки, желатин.
- Разбъркайте всичко добре.
- Разстелете масата в ръкав за печене. Оформете руло. Завържете от двете страни.
- Усукване на горната част на фолиото.
- Печете един час при температура 180 С.
7. Пиле върху пергамент
продукти:
- 1 пилешко филе;
- 1/2 ч.л. босилек;
- 1/2 ч.л мащерка;
- 1/2 ч.л червен пипер;
- 1/2 ч.л черен пипер;
- масло;
- сол.
Как се готви:
- Нарежете филето на тънки парчета.
- Смесете всички подправки и ароматни билки.
- Намажете парче пергамент с масло.
- Поръсете с подправки.
- Разпределете филетата върху едната част, покрийте другата.
- Запържете в сух тиган за 4-5 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари