Ето как да си направим кисело зеле без претакане - чиста работа и втасва за 2 седмици!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как да си направим кисело зеле без претакане - чиста работа и втасва за 2 седмици!
216716
Снимков материал: pixabay.com
Ето как да си направим кисело зеле без претакане - чиста работа и втасва за 2 седмици!

Ако обожавате кисело зеле , но не ви се занимава да го претакате всеки ден, опитайте тази лесна рецепта за кисело зеле без претакане . Чисто, бързо и ужасно вкусно! Ето как се прави:

Почистете зелките и ги издълбайте откъм кочана. Напълнете вдлъбнатините със сол.

издълбана зелка

Наредете зелките в бидон с издълбаното нагоре, затворете и оставете за една нощ.

зеле бидон

На другия ден залейте със саламура, по желание може да сложите и червено цвекло за цвят.

зеле в бидон

Поставете някаква тежест върху зелето и затворете бидона плътно. 

кисело зеле без претакане

След 12-14 дни зелето е готово за употреба.

За саламурата ще ви трябват 300 г сол на 10 л вода (пригответе дозата в зависимост от вместимостта на бидона, трябва да се напълни догоре).

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft