Ето как да си направите великденски козунак без месене. Пухкав, бърз и топящ се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да си направите великденски козунак без месене. Пухкав, бърз и топящ се в устата
Ето как да си направите великденски козунак без месене. Пухкав, бърз и топящ се в устата
62470
Ето как да си направите великденски козунак без месене. Пухкав, бърз и топящ се в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти

брашно - 1.2 кг

прясно мляко - 300 мл

яйца - 5 бр.

мас - 3 с.л.

олио - 10 с.л.

захар - 150 г (и още при правенето на рулата – за поръсване)

мая - 1 пакетче (42 г)

ванилия - 3 пакетчета

 

Начин на приготвяне

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л.

захар, натрошете маята и залейте с топлото мляко.

Изчакайте маята да се активира. След това добавете останалото топло мляко, разбитите яйца и разтопената мазнина, щипка сол и захарта. Замесете тесто, което се поръсва с още брашно, за да стане гладко нелепнещо тесто.

Ударете го 100 пъти и след това го върнете в купата, за да втасва. Втасалото тесто се слага на масата, която по-рано е намазнена с олио. Тестото не се меси изобщо, а се разделя на 9 равномерни топки.

Разтегнете ги с пръсти и поръсете със стафиди и захар. Направете рула от тях, които се поставят в тавичка. Оставете да втасат отново, намажете ги с разбит белтък и поръсете със захар.

Печете 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft