Ето как да си направите перфектната яхнийка. Всичко се крие в.........

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да си направите перфектната яхнийка. Всичко се крие в.........
Ето как да си направите перфектната яхнийка. Всичко се крие в.........
40959
Ето как да си направите перфектната яхнийка. Всичко се крие в.........
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ястието се получава, след като правилно е приготвена запръжката от лук и брашно

Най-вкусната яхния се получава, когато правилно е приготвена запръжката от пържен лук и брашно. Брашното се добавя едва тогава, след като в резултат на пърженето лукът стане прозрачен, пише gotvach.bg.След като се добави брашното, пърженето продължава, докато лукът не стане златист, както и брашното.

Тогава се добавя червен пипер. След това се разбърква няколко пъти и се разрежда с малко топла вода.

Яхнията, приготвена с такава запръжка, става вкусна и ароматна. Ако добавите брашното, когато лукът вече е златист, той ще изгори, докато брашното стане златисто. Тогава яхнията става тъмна, с горчив вкус и неприятна миризма.


А ако добавите вода преди брашното да е станало златисто, а лукът вече се е позлатил, яхнията ще мирише на сурово тесто и няма да има вид и цвят. Ако залеете запръжката със студена вода, се получава вкусен сос, но месото няма да го попие.

Ако я залеете с вряла вода, месото ще е вкусно, а сосът – безвкусен. Но ако водата е топла, и сосът, и месото ще са еднакво вкусни. Не гответе яхнията на силен огън. Той не ускорява, а забавя приготвянето на храната.

При силен огън водата бързо се изпарява и е нужно да доливате нови и нови количества вода. При готвенето на слаб огън продуктите се приготвят, докато не придобият нужния вкус и приятен външен вид.

Яхния с картофи
Прабабите ни са варили вкусен боб в глинени гърнета, които са слагали на края на огнището. Яхниите, които врят на силен огън, нямат нито вкус, нито вид. Ако вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня.

Ако нямате време, а желаете яхнията ви да изглежда апетитно, налейте в нея една кафеена чаша студена вода и оставете пет пъти да заври на слаб огън, като пет пъти поред я свалите от котлона.

Ако след като яхнията е готова, я оставите да се запече за три-четири минути във фурната, тя ще бъде много по-вкусна и апетитна.

А за да е още по-вкусна, месото е необходимо да е нарязано на не много едри парчета, като костите трябва да са отстранени, без да са оставени малки парченца.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft