Ето как да съхраним авокадото до 6 месеца. Купувайте без да мислите, докато е на промоция в магазина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как да съхраним авокадото до 6 месеца. Купувайте без да мислите, докато е на промоция в магазина
23414
Снимков материал: pixabay.com
Ето как да съхраним авокадото до 6 месеца. Купувайте без да мислите, докато е на промоция в магазина

Всички знаем колко е полезно авокадото , в последните години много се пропагандира с това и не е лъжа, наистина този плод притежава неизменни качества, които не могат да бъдат оспорени. Но днес няма да говорим за това, а ще ви кажем как да го съхранявате за максимален период от време без да се притеснявате, че ще се развали.

Има три неща, свързани с авокадото, независимо от обстоятелствата: опитайте се да го включите в менюто , изберете го правилно и накрая научете как да го съхранявате. Редакцията ни днес ще ви каже как да съхраните този екзотичен продукт за половин година и да го закупите на промоция на половин цена без да мислите дали ще се развали или не.

 

Общоизвестно е, че  зрелите авокадо се съхраняват в хладилника (!) Само за няколко дни, а в зелен вид те се хранят до пет дни при стайна температура. Ако се нарязва, в тази форма, авокадото е подходящо само за първите 15 минути , след което плодът му започва да придобива кафяв цвят. Въпреки това, то може и трябва да се съхранява за дълго време и ние ще споделим с вас два начина как да го направите.

 

Как да спасим авокадото

как да съхраняваме авокадото

Символът на здравето на жените не трябва да е станал розова панделка, а авокадото. Това определено е най -полезният продукт за нежния пол : положителен ефект върху репродуктивната система и съдържа огромно количество мастни киселини. Само тези две точки забавят застаряването отвътре и отвън в продължение на много години, да не говорим за другите му свойства.

За вегетарианците авокадото е зеленото месо . Съдържа жизненоважни протеини и бързо засища. Дори и с висока енергийна стойност, то е диетично. И последният аргумент в полза на авокадо : то е вкусно и то много

как да съхраняваме авокадото

Така, че избрахте плодът на мечтите си. Вече казахме как да направим това , така че нека си припомним едно от основните отличителни качества на този узрял плод: той е устойчив . Така че може да бъде у дома, ако го държите на топло място няколко дни. Ето защо, веднага след като видите  авокадо  с отстъпка - взимайте без да мислите

Преминете към следващата стъпка!

 

Как да замразите авокадото

как да съхраняваме авокадото

Изцяло това няма да работи - след размразяването, продуктът ще се превърне в гнил картоф . Първо трябва да го отрежете, да извадите костилката и да го поръсите с лимонов сок или оцет. Това няма да му позволи да стане кафяво . Тогава трябва да направите избор.

 

Метод номер 1

Най-добре е да обелите плодовете и да смилате в блендер до състояние на картофено пюре, добавете една чаена лъжичка лимонов сок, за да се запази цвета на шам-фъстък. Пюрето се разстила върху запечатани опаковки или торби, след което се замразява. Можете да използвате формата за лед, за да заредите по-късно удобните порции кубчета в един контейнер.

Този вид съхранение е много удобен за добавяне в шейкове , правене на козметика и вкусни сандвичи. Това "масло" е няколко пъти по-малко калорично, но не по-малко вкусно.

 

Метод номер 2

Ще трябва да се опита. Запечете половинките, поръсени със сок или оцет, херметически в пластмасова обвивка (всяка отделно!). След това разтоварете всички половинки в друг херметически затворен контейнер и съхранявайте във фризера. За размразяване ще е достатъчно да оставите авокадото за един час при стайна температура.

как да съхраняваме авокадото

Този метод има своите недостатъци. Някой отбелязва, че замразените авокадо (точно в парчета) губят приятната си консистенция. Но този метод не е подходящ за по-нататъшното приготвяне на гуакамоле

Можете също да печете авокадо , да си приготвите бъркани яйца в половинките, да го добавите към салатите и да го хапнете сега просто. Нежният вкус и кремообразната консистенция в крайна сметка завладяват дори онези, които не са опитали този плод за първи път. Споделете нашата статия с приятели, ако ви е интересно.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft