Ето как да ядете тестени изделия, хляб и картофи без да надебелеете. 6 трика за тънка талия без лишения

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Ето как да ядете тестени изделия, хляб и картофи без да надебелеете. 6 трика за тънка талия без лишения
24890
Снимков материал: pixabay.com
Ето как да ядете тестени изделия, хляб и картофи без да надебелеете. 6 трика за тънка талия без лишения

Проучване показа, че няма връзка между яденето на тестени изделия и наддаването на тегло

Обилна чиния с паста карбонара или богато равиоли вероятно не са ястия, които бихте асоциирали с контрол върху теглото. 

Въпреки това в полза на любителите на въглехидрати, ново изследване наскоро показа, че няма връзка между храненето с тестени изделия и наддаването на тегло.

Проучването в Neuromed институт в Поцили, Италия, анализира хранителния режим на повече от 23 000 души и установи, че яденето на националното ястие на Ботуша е допринесло за индекс на здравословно телесно тегло, по-малка обиколка на талията и по-добро съотношение на мазнини в организма. 

Едно скорошно проучване анализира хранителния режим на повече от 23 000 и е установено, че яденето на национално ястие е допринесъл за индекс на здравословно телесно тегло, по-ниско обиколката на талията и по-добро съотношение талия-хип (файл снимка)
 
Това бележи промяна в мисленето, тъй като макаронените изделия често се смятат за враг на отслабването по целия свят. Те са демонизирани почти толкова, колкото хляба.
.

Диетологът Лили Сутер  дава шест съвета как да се ядат въглехидрати без да се саботира диетата:

 1. Да не се ядат прекалено много рафинирани въглехидрати

 

 

Рафинирани въглехидрати, са известни като ¿бял carbohydrates¿ и са бързо храносмилане, така ще предизвикат бързо покачване на кръвната си захар.  Примерите включват бял хляб, бял паста, бял ориз и бели юфка

 

Колкото по-бързо въглехидратите се усвояват, толкова по-бързо техните захарни молекули влизат в кръвта ни, което е причина за бързото покачване на кръвната захар. 

Това, което трябва да се избягва, са всички захарни и рафинирани въглехидрати като бял и кафява захар, бял хляб, бяла паста, бял ориз, бели спагети, сладкиши, торти, бисквити, бонбони, шоколад, десерти, газирани напитки и чипс. 

Диетоложката също предупреждава да се внимава за скрити източници на захар, която се добавя към солени храни, като зеленчукови консерви, печен боб, кетчуп от домати, супи и тестени източници.

 

2. Да се избират нерафинирани въглехидрати

 

 

 

 

 

Нерафинирани въглехидрати като сладки картофи се усвоява по-бавно, което означава, енергийните нива остават стабилни през целия ден

 

Нерафинираните въглехидрати, като сладки картофи например, се усвояват по-бавно, което означава, че енергийните нива остават стабилни през целия ден

Нерафинирани въглехидрати са известни като пълнозърнести храни. С други думи, те са богати на хранителни вещества и триците в тях остават непокътнати. Триците са тези, в които се крият влакнините. Фибрите забавят скоростта, с която въглехидратите и захарта влизат в кръвния поток.

Нерафинираните въглехидрати включват боб, леща, нахут, сладки картофи, киноа, елда, просо, амарант, овес и кафяв или див ориз, зеленчуци, съдържащи скорбияла, като тиква, живовляк, моркови, пащърнак, пълнозърнест пшеничен (черен хляб / паста) и плодове. 

Колкото по-бавно захарта влиза в кръвта, толкова по-малко от хормона инсулин за съхранение на мазнини е свободен и така има по-малко енергийни спадове, следователно енергийните нива остават стабилни през целия ден. Вие изпитвате по-малко храна глад и по-малко глад.

 

3. Да не се прекалява с храненето

Придържайте се към всичко в умерени количества.  Ние трябва да попълни само една четвърт от нашата плоча с нишестени въглехидрати като паста, ориз, или картофи

4. Наблягайте на пълнозърнестите храни 

 

 

Спагети от пълнозърнесто брашно е добър източник на ¿бавни release¿ въглехидрати, които може да помогне да се поддържа нивото на кръвната захар стабилна, в крайна сметка предотвратяване на наддаване на тегло

 

5. Направете си пастата ал денте (на зъб), което означава леко твърда

Работа с паста

 

6. Опитвайте безглутенови алтернативи 

Ако искате да се храните без глутен, можете да опитате здравословни алтернативи, като например оризова паста, паста от киноа, от елда, от черен боб. Умереният прием на здравословни въглехидрати може да компенсира част от една балансирана диета за поддържане на теглото. 

Въпросът за наддаване на теглото възниква, когато нездравословните въглехидрати се консумират в излишък. 

Киноа може да бъде здравословна алтернатива на бяла паста или бял ориз.  Без глутен опции като ориз паста, киноа паста, елда паста, черен боб паста или Папуда тестени изделия са добри алтернативи
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft