Дрождите от маята са троянски кон. Веднъж попаднала в тялото, маята предизвиква невъобразими процеси, които са много вредни за вашето здраве. И не говорим за естествени дрожди, които се използват за приготвяне на квас и живата бира. Особено опасна е сухата мая , която домакините обичат да добавят към печенето толкова много, че същите субстрати се използват при производството на купен от магазина хляб и бира.
Удобно и вкусно не означава добро за здравето! Гъбичките от мая, които постъпват в организма заедно с пресни сладкиши, поглъщат полезната микрофлора в стомаха и червата. Ето защо много хора чувстват тежест в стомаха, след като ядат пай: продуктите от брашно вече са трудни за смилане, а в комбинация с мая причиняват лошо храносмилане ...
Ефектът на маята върху тялото
Процесът на ферментация, който протича в организма след насищане с дрожди от маята, има цял набор от негативни последици. Бърза умора на мозъка и тялото, намален имунитет, нарушение на съня, ниска устойчивост на организма към инфекции - това е, което веднага се забелязва при хора, които са пристрастени към продуктите с мая.
Германски учени смятат, че процесите на ферментация могат да повлияят на появата и растежа на раковите клетки в човешкото тяло. Това доказа Херман Волф, професор от университета в Кьолн, който отглежда злокачествен тумор в епруветка с разтвор на мая в продължение на 37 месеца. Туморът стана 3 пъти по-голям само за седмица, но щом разтворът на маята беше отстранен, той изчезна!
Ферментацията на маята всъщност е ужасяващ процес. Ако това се случи в тялото, диафрагмата не извършва осцилаторни движения, заема принудително положение, долните дялове на белите дробове се компресират.
Всички храносмилателни органи са притиснати поради прекомерно образуване на газ, често жлъчният мехур напуска леглото си, променяйки формата си. Ферментацията също е причина за задръствания в долните крайници, таза и главата.
Това води до разширени вени, тромбоза, трофични язви и допълнително намаляване на имунитета. Учените са склонни да смятат, че прекомерната консумация на мая води до появата на различни видове тумори и сериозни проблеми за целия организъм.
Просто трябва да ограничите употребата на мая и ще се почувствате по-добре! Ферментационните процеси в организма не ви правят по-здрави, спрете да бъдете плантация за възпроизвеждане на дрожди! Минимум сладкиши, особено пресни, без евтина бира и вино - вземете това като правило.