Обичате ли картофени кюфтета ? Ние също! Но колко пъти ви се е случвало да се разпадат в тигана при пържене? Това е истински кошмар след всички усилия, които сте положили по приготвянето им. Днес ще ви издадем малък и евтин трик, с който картофените кюфтета вече никога няма да се разпадат .
Как да не се разпадат картофените кюфтета
Пригответе кюфтенцата по обичайния начин - сварете картофи, намачкайте ги, добавете няколко жълтъка, подправете на вкус със сол, черен пипер, наситнен магданоз, сирене.
Оваляйте ги в галета, подредете ги върху поднос, постлан със стреч-фолио, отгоре ги покрийте отново със стреч фолио и ги оставят за едно денонощие в хладилник.
Ако бързате да ги приготвите, може вместо в хладилник за цяла нощ да ги поставите за няколко часа във фризер. Това е едно от най-важните условия, които трябва да спазвате, за да останат кюфтетата цели.
След като ги извадите от хладилника, потопете ги в разбитите белтъци от яйцата (които също сте държали в хладилник). Сега вече изпържете по обичайния начин!
Да ви е сладко!