За да не се налага да се занимавате с развалена храна и да пилеете пари, ние ще ви научим на хитри решения за безопасно съхранение на храната , така че да е свежа и винаги на разположение.
Понякога просто правим грешни изчисления и купуваме повече храна, отколкото можем да консумираме до идеалния срок на годност, посочен на опаковката.
За да не се налага да се занимавате с развалена храна и да пилеете пари, ние ще ви научим на няколко интелигентни решения за безопасно съхранение на храната , така че да е свежа и винаги на разположение.
Лукът - в чорапогащник
Пресният, твърд лук ще издържи месеци, ако знаете как да го съхранявате правилно.
Чудесен съвет е просто да го увиете в стар чорапогащник и да отделите пространството между отделните глави лук с възел. Съхранявайте на сухо и прохладно място.
За да не започнат да мухлясват плодовете
Когато донесете плодовете от магазина, веднага ги измийте в разтвор от вода и оцет (1 част оцет на 10 части вода).
Този метод ще помогне за предотвратяване на мухъл и ще запази плодовете свежи по-дълго.
Картофите няма да покълнат
Какво да направите, за да не покълнат?
Съхранявайте картофите на сухо и хладно място, най-добре тъмно, защото слънчевата светлина и влагата ускоряват покълването.
И един специален трик – поставете ябълка между тях! Много хора твърдят, че именно това ще им попречи да поникнат.
Можете да съхранявате картофи заедно с цвекло - цвеклото, което слагате отгоре, ще служи като колектор на излишната влага.
Всички други зеленчуци (включително зеле и моркови) ще влошат общото състояние на картофите.
Медът ще трае с години
Медът е скъпа храна, но ако инвестирате в него, може да ви издържи години наред в перфектно състояние.
Въпреки това е изключително важно да го съхранявате в затварящ се стъклен съд на хладно място.
Не е нужно да се притеснявате, ако медът промени цвета си с времето.
Това не влияе на вкуса, качеството и свежестта му.
Бананите няма да покафенеят
Бананите ще издържат само няколко дни, преди да покафенеят и да омекнат на каша.
Това се дължи на факта, че стъблото им произвежда газ етилен, който ускорява узряването.
Решение: Увийте краищата на бананите в найлонов плик или прозрачно фолио.
Това забавя отделянето на етилен и забавя зреенето.
Това ще помогне и на други плодове, които имате близо до бананите.